OLJE OG GASS

Storslagen dåp i Stavanger

Kaien i Stavanger var full av nysgjerrige da de tre kjempene skulle døpes.

– Vi har aldri sett noe lignende her i Vågen tidligere. Jeg er stolt av at Teekay har valgt å døpe skipene sine i Stavanger, sa ordfører Leif Johan Sevland under dåpsermonien.

Oppdagere

Skipene har fått navn etter polfarerne Peary, Scott og Nansen. «Peary Spirit» ble døpt av Helga Pedersen som er gift med Petoro-sjef Kjell Pedersen.

Inger Ødegaard representerer Teekay, og er gudmor for «Scott Spirit», mens Leif Johan Sevlands kone Anne Selnes er gudmor for «Nansen Spirit».

Miljøvennlige

Fartøyene er tre av fire søsterskip i Teekays Amundsen-klasse bøyelastere. Skipene er spesialdesignet for lasting i grovt Nordsjø-vær.

De tre skipene skal benyttes i Nordsjøen de kommende årene. Ifølge Teekays kommunikasjonssjef Axel Wiedenmann er det de mest avanserte og miljøvennlige oljelasterne som noensinne er bygget.

Skipene skal ha lavere forbruk og utslipp, og de skal være spesielt robuste med kraftig redusert mulighet for sprekkdannelse i skroget.

Koreansk-bygget

Her kan du se en animasjonsvideo om oljetankerne (YouTube-lenke).

Skipene er bygget ved Samsung Heavy Industries verft i Geoje i Sør-Korea. I 2009 vant skipsklassen Clean Shipping Award 2009.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.