OLJE OG GASS

Større tap for Det norske

Konsernsjef Erik Haugane i oljeselskapet Det Norske under presentasjonen av selskapets resultater for tredje kvartal tirsdag.
Konsernsjef Erik Haugane i oljeselskapet Det Norske under presentasjonen av selskapets resultater for tredje kvartal tirsdag. Bilde: Scanpix

Det norske oljeselskap har et driftsresultat på minus 108 millioner kroner i tredje kvartal i år, mot minus 33 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Etter planen

Samtidig er inntektene vokst fra 19 til 102 millioner kroner.

– Resultatene er i tråd med de planene som er lagt for selskapet, slår selskapet fast i presentasjonen av kvartalsresultatet som ble lagt fram tirsdag.

Lett mer

Tallene viser at Det norske vokser: Totale letekostnader i tredje kvartal var 146,4 millioner kroner, en kraftig stigning fra 33,1 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Produksjonen i årets tredje kvartal var 164.945 fat, mot 56.578 fat i tredje kvartal i fjor. Oljen er solgt til en gjennomsnittspris på 117 dollar per fat.

Utbygging

Samtidig har Det norske oljeselskap nylig levert plan for utbygging og drift for Frøy-feltet til Olje- og energidepartementet som ventes godkjent i løpet av året.

Det norske har også solgt flere andeler som samlet sikrer selskapet rundt 2 milliarder kroner i kontanter og skattefordringer på leteutgifter.

Nest størst

Det norske er det nest største selskapet på norsk sokkel som operatør for 24 lisenser, og med deltakelse i totalt 46 lisenser.

Det norske er operatør for Frøyutbyggingen og vil i 2009 operere ni letebrønner i Nordsjøen og Norskehavet. Selskapet har sin virksomhet kun på norsk sokkel. Det norske har i dag 130 ansatte med forretningskontor i Trondheim og kontorer i Oslo, Harstad og Stavanger.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.