ENERGI

Storbritannia og Nederland skal samarbeide om vindkraft

Den undersjøiske kabelen skalkunne forsyne to millioner husholdninger med strøm.

Storbritannia og Nederland skal samarbeide om en ny vindkraftpark i Nordsjøen. Bildet viser vindturbiner i Øresund mellom København og Malmö.
Storbritannia og Nederland skal samarbeide om en ny vindkraftpark i Nordsjøen. Bildet viser vindturbiner i Øresund mellom København og Malmö. Foto: Paul Kleiven/NTB
24. apr. 2023 - 13:34

Storbritannia og Nederland skal samarbeide om et anlegg for vindkraft i Nordsjøen som skal levere energi til begge land, heter det i en pressemelding.

Nederlands energiminister Rob Jetten sier at den undersjøiske kabelen skal levere to gigawatt, nok til å forsyne to millioner husholdninger med strøm.

Storbritannias minister for energisikkerhet, Grant Shapps, sier at den nye strømkabelen vil gjøre mye for lommeboka til mange briter.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Nederland har planer om å utvide vindkraftkapasiteten til 21 gigawatt innen 2030, mens britene satser på opp mot 50 gigawatt i samme periode, framgår det av pressemeldingen.

Stadig flere norske bedrifter får øynene opp for hvor viktig EU er for det grønne skiftet, ifølge administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge (t.h.). Her lanserer han en eksportsatsing sammen med daglig lede Sjur Bratland i Norwegian Energy Partners.
Les også

Flere norske bedrifter peker på EU som viktigste pådriver for grønt skifte

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.