Stor driftskontrakt utlyst i Oslo

Drift og vedlikehold av kommunale veger i tre bydeler i Oslo er utlyst med frist 24. mai. Kontraktsperioden er fire år. Det er ingen liten jobb. I følge kommunens overslag vil den komme på over 100 millioner kroner.

Ulvøybrua i bydel Nordstrand inngår i Vargveien, som er en prioritert hovedveg hvor det det høyere krav til vintervedlikeholdet enn på resten av vegnettet.
Ulvøybrua i bydel Nordstrand inngår i Vargveien, som er en prioritert hovedveg hvor det det høyere krav til vintervedlikeholdet enn på resten av vegnettet. Bilde: Anders Haakonsen
Anders Haakonsen
7. apr. 2016 - 09:08

De tre bydelene er Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand. Til sammen utgjør de området Sør/Øst. Grensene for dette området følger ikke bydelsgrensene nøyaktig, men det er ingen store avvik.

Den som får kontrakten, får ansvar for 255 km kommunale veger, 63,8 km gang/sykkelveger og 21,8 km turveger. Disse skal brøytes og strøs om vinteren og rengjøres om våren. Resten av året skal det utføres vedlikeholdsarbeid som tømming av sluk, lapping av asfalt, sikring av kantstein og beskjæring av trafikkfarlig vegetasjon.

Vedlikehold av 19,5 km velveger inngår også i kontrakten. Disse er ikke kommunale, men kommunen har en del av ansvaret for dem. I likhet med de kommunale vegene skal de vedlikeholdes om vinteren og rengjøres om våren, men når det er gjort, har ikke kommunen noe ansvar for dem før snøen igjen faller. Kontrakten gjelder fra 1. september i år til 31. august 2020.

Forrige gang dette oppdraget ble utlyst, gikk kontrakten til Oslo Vei, men det selskapet gikk konkurs kort tid etterpå. Siden har Mesta hatt vedlikeholdsansvaret i de tre bydelene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.