Stor mulighet for hjemmeseier i Fredrikstad

Brødrene Ødegård Maskindrift fra Fredrikstad har gode muligheter til å sikre seg en hjemmeseier. Firmaet har gitt et anbud på 27,79 millioner kroner på en g/s-vegkulvert. Det holder til en ledelse på 11 prosent.

 Den røde linjen viser hvordan g/s-vegsystemet blir sommeren neste år. Før kulverten under riksveg 110 kan etableres, må vegen legges om midlertidig. Omleggingen vil skje mot nord, d.v.s. oppover på bildet.
Den røde linjen viser hvordan g/s-vegsystemet blir sommeren neste år. Før kulverten under riksveg 110 kan etableres, må vegen legges om midlertidig. Omleggingen vil skje mot nord, d.v.s. oppover på bildet. Foto: Gule sider
23. mars 2018 - 15:15

Bare firmaer fra Østfold deltar i konkurransen. Råde Graveservice ligger på andreplass med et anbud på 30,84 mill. På plassene bak følger Park & Anlegg fra Sarpsborg (34,49 mill.) og Lëif Grimsrud fra Halden (35,09 mill.)

Arbeidet skal utføres ved en rundkjøring øst for Fredrikstad sentrum hvor riksvegene 110 og 111 møtes.

Under en av de fire armene går det en kulvert. Langs vestsiden av riksveg 111 er det gang/sykkelveg på begge sider av rundkjøringen, men for å komme fra den ene siden til den andre, må myke trafikanter krysse to armer i plan. Denne situasjonen vil Vegvesenet forandre på ved å legge en kulvert under riksveg 110.

17 000 kbm skal fjernes for å gi plass til den. I tillegg til uttrauing og støp av kulverten, omfatter entreprisen midlertidig flytting og reetabelering av riksveg 110, omlegging av gang/sykkelveger, omlegging av overvannsledning og bygging av pumpestasjon. Den som får kontrakten skal også utføre grøntarbeid og montere veglys.

Prosjekteringen er utført av Norconsult. Ved månedsskiftet juni/juli neste år må jobben være fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.