Stor interesse og jevn kamp om elektro på Bjarkøyforbindelsen

10 firmaer har gitt anbud på elektroinstallasjonene på Bjarkøyforbindelsen i Troms. Konkurransen er svært jevn blant de 5 som har gitt de laveste prisene.Lavest ligger Mesta som vil ha 32,27 millioner kroner for jobben.

3. nov. 2017 - 16:38

De som følger nærmest Mesta er:

Roxell fra Stavanger                     33,21 mill.
ABOT fra Tønsberg                      34,25 mill.
LOS Elektro fra Bømlo                 35,11 mill.
ONE Nordic Kraftmontasje         35,70 mill.

De øvrige deltakerne i konkurransen har gitt priser over 40 millioner.

Prosjektleder Hans-Arne Haugland er fornøyd både med deltakelsen og prisnivået.

Bjarkøyforbindelsen består av den 3 250 meter lange Kvernsundtunnelen mellom Grytøy og Bjarkøy og bruer og fyllinger mellom Grytøy og Sandsøy.

I tunnelen skal det blant annet monteres 24 vifter, 40 km elkraftkabler, 4,5 km kabelstiger og andre bæresystemer, 600 lysarmaturer, 128 ledelys, 50 gjennomlyste skilt, 21 nødskap, 12 fordelere og alt utstyr for SRO.

Pumpene i den undersjøiske tunnelen er ikke med i dette oppdraget. Levering og montering av dem ble satt ut på egen entreprise.

Blant utstyr som skal monteres i dagen kan nevnes 90 lysarmaturer, 5 km elkraftkabler, 5 fordelere og SRO-anlegg med 3 km fiberkabel.

Elektroarbeidet blir påbegynt senest i begynnelsen av 2018. Innen utgangen av samme år skal Bjarkøyforbindelsen være fullført. Da kan fergesambandet mellom Grytøy, Bjarkøy og Sandsøy legges ned.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.