NYHETER

Stor interesse for E 6-jobb i Nord-Trøndelag

Anbudskonkurransen om ombygging av E 6 i Levanger kommune ble et nytt tegn på at tidene er harde for entreprenørene - og gode for Vegvesenet. Ikke mindre enn 12 anbud kom inn. De laveste ligger godt under kostnadsoverslaget.

De blå linjene viser hvor E 6 skal utvides. Entreprenørene viste stor interesse for oppdraget.
De blå linjene viser hvor E 6 skal utvides. Entreprenørene viste stor interesse for oppdraget. Bilde: Statens vegvesen (ill.)
11. des. 2008 - 15:30

Aller lavest ligge Brødrene Bjerkli fra Stjørdal med 13,641 millioner kroner. Odd Einar Kne fra Steinkjer er nr. to med 13,986 mill., fulgt av Røstad Entreprenør fra Verdal (14,832 mill.) og Tverås

Maskin & Transport fra Stjørdal (15,308 mill).

De øvrige anbyderne ligger mellom 16 og 19 millioner. Alle unntatt en er fra Trøndelag. Unntaket er selvfølgelig Mesta, som denne gangen er sjanseløs etter å ha gitt det nest høyeste anbudet.

Strekningen som berøres av ombyggingen ligger i ved Skogn sørvest for Levanger sentrum. Mellom Hotran og Korsbakken skal det anlegges to forbikjøringsfelt med en samlet lengde på 2,5 km. Disse strekningene skal også utstyres med midtdeler. I forbindelse med breddeutvidelsen av vegen skal tre underganger forlenges. Oppdraget omfatter også ombygging av to kryss.

Den primære hensikten med prosjektet er å bedre trafikksikkerheten. Strekningen er i dag svært ulykkesbelastet. Jobben skal være fullført i løpet av desember neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.