NYHETER

Stor interesse for bussterminal

Ikke mindre enn 13 entreprenører vil etablere bussterminal ved Mjøsbrua. Konkurransen er jevn, men én anbyder skiller seg ut: Gjermundshaug Anlegg fra Alvdal, som vil ha 17,144 millioner kroner for jobben.

Det er stor interesse for å anlegge denne bussterminalen. Gjermundshaug Anlegg ligger best an til å få kontrakten. (Ill.: ViaNova)
Det er stor interesse for å anlegge denne bussterminalen. Gjermundshaug Anlegg ligger best an til å få kontrakten. (Ill.: ViaNova)
8. nov. 2012 - 08:31

- Interessen er overveldende. Ca. 40 entreprenører ba om konkurransegrunnlaget, sier byggeleder Kjell Arne Jøndal i Statens vegvesen. Han tror at forklaringen på interessen kan være at den som får kontrakten, får mulighet til å holde folk i arbeid om vinteren. Det betyr færre permitteringer.

Det nest laveste anbudet er gitt av Åge Haverstad Maskinentreprenør fra Sør-Fron. Det er på 18,345 mill. Løype Anleggsdrift fra Gausdal er nr. 3 med 19,124 mill., fulgt av Ahsco Entreprenør fra Nord-Fron (19,952 mill.), Magne Sveen fra Vestre Toten (20,454 mill.) og John Galten fra Åmot (20,860 mill.).

Mellom nr. 2 og nr. 10 skiller det bare 18 prosent. Blant de 13 anbyderne er det bare to riksentreprenører. Av de øvrige 11 er 10 fra Hedmark og Oppland.

Bussterminalen skal ligge ved en rundkjøring ved Mjøsbruas vestre landkar hvor E 6 og riksveg 4 møtes. Inn- og utkjøringen til terminalen skal skje mot en ny forbindelsesveg mellom rundkjøringen og fylkesveg 330.

Foruten oppstillingsplasser for busser omfatter terminalområdet innfartsparkering for 22 biler, et servicebygg for de reisende og et sykkelskur. Anlegget må være klart til bruk høsten neste år.

Beplantning av området inngår i entreprisen. Det skal være fullført våren 2014.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.