Stopper produksjonen av Audi E-Tron midlertidig

Stengt siden torsdag. Påvirker ikke norske kunder, ifølge Audi Norge.

Stopper produksjonen av Audi E-Tron midlertidig
En Audi E-Tron blir malt ved fabrikken i Brussel. Foto: AUDI AG

Audi har stoppet produksjonen av elbilen E-Tron ved sin belgiske fabrikk, skriver den belgiske finansavisen l'Echo. 

Dette kommer etter en varslet reduksjon i produksjonen ved elbilfabrikken, på grunn av trege leveranser fra underleverandører

Audis Forest-fabrikk i Brussel.
Audis Forest-fabrikk i Brussel. Foto: AUDI AG

Fabrikken ble stengt torsdag, og skal ifølge avisens kilder holde stengt til tidligst tirsdag neste uke. Enkelte avdelinger, som logistikkavdelingen, skal imidlertid være åpne. Men det produseres ingen biler.

Planlagt

Stenging har vært planlagt siden Audi gjorde det kjent at de var tvunget til å redusere produksjonsmålet. Årsaken var opprinnelig knyttet til batterideler. Nå skal angivelig også andre deler være i manko, ifølge avisens kilder.

Baklykter og solskjermer nevnes spesifikt. En talsperson for fabrikken sier til l'Echo at delemangelen ikke skyldes coronaviruset. 

Kommunikasjonssjef for Audi Norge i Harald A. Møller AS, Morten Moum, melder til TU.no via eksternt PR-byrå at stansen ikke vil påvirke det norske markedet.

– Vi har biler ferdig produsert klare for rask levering. I tillegg til at vi har sikret et solid volum og produksjonsplasser som møter den store etterspørselen vi opplever rundt Audi e-tron i det norske markedet, skriver Moum i e-posten.

Artikkelen er oppdatert etter første gangs publisering med kommentar fra Morten Moum.

Les også

Les mer om: