Stoltenberg til forsvar for Telenor i India

Stoltenberg til forsvar for Telenor i India
VIL HJELPE: Telenors partnerselskap er trukket inn i en korrupsjonsskandale. Nå engasjerer Stoltenberg seg for å beskytte Telenors milliardinvestering. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland

Statsminister Jens Stoltenberg har engasjert seg for å beskytte Telenors milliardinvestering i India, som står i fare etter at partnerselskapet er trukket inn i en korrupsjonsskandale.

Les også: Asia-markedet og mobilsurfing løfter Telenor

Ber om engasjement

I et brev til sin indiske kollega Manmohan Singh tar Stoltenberg (Ap) til orde for at indiske myndigheter må gjøre sitt for å beskytte Telenors og andre utenlandske investeringer, ifølge Dagens Næringsliv.

Stoltenbergs brev er ikke offentliggjort, men statssekretær Rikke Lind i Nærings- og handelsdepartementet bekreftet at Telenor har bedt myndighetene om å engasjere seg i saken. Ifølge Lind ønsker norske myndigheter å forsikre seg om at Telenor og andre får en rettferdig behandling.

Selskapet Uninor, som Telenor eier 67,25 prosent av, er trukket inn i en gigantisk telekomskandale som er under opprulling i India.

Les også: Telenors indiske hodepine

Sikret seg lisenser

En av Unitechs direktører er sammen med landets tidligere telekommunikasjonsminister og flere andre byråkrater og næringslivsledere tiltalt blant annet for korrupsjon. Unitech-ledelsen skal ha sikret Uninor lisenser i telemarkedet til en billig penge, og det er disse som nå står i fare.

Dette kan få store konsekvenser for Telenor, som gjennom partnerselskapet Unitech har gått inn med 2,1 milliarder dollar i det indiske telekommarkedet.

I Stoltenbergs brev påpeker statsministeren ifølge DN blant annet at Telenor investerte i Unitech etter at ulovlighetene ifølge påtalemyndigheten skal ha skjedd.

Unitech har i forbindelse med saken uttalt at selskapet og dets ansatte ikke har gjort noe «upassende eller galt».

Les også: Gigantisk oppstart i India

Les mer om: