ARBEIDSLIV

Stein på stein

Anders J. Steensen
2. aug. 2002 - 13:12

Stokke: - Stein må legges på stein for å lykkes, sier Flåtnes. Den 47 år gamle ingeniøren er eier og grunnlegger av Flåtnes Technology Group, FTG. Tidligere het bedriften Flåtnes elektromekaniske. Denne bedriften stiftet Flåtnes i 1986 som en leverandør av mekanisk produktutvikling og konstruksjon, mekanisk produksjon, elektromekanisk montasje samt innstøping av mekaniske og elektromekaniske komponenter i plast.

Fra en beskjeden har bedriften vokst til 75 arbeidsplasser. Selskapet består i dag av et holdingselskap, FTG Elektronikk, FTG Mekatronikk og Sandard Telecast. - Jeg har ikke vært opptatt av luftige visjoner, aksjeemisjoner og børsbobler. Her har vi først og fremst lagt vekt på å skape trygge arbeidsplasser og videreutvikle bedriften, sier Flåtnes.

Lang vei

Selv har Lars Flåtnes gått en lang vei til dit han er i dag. Som alle vestfoldinger med respekt for seg selv, har han først seilt til sjøs som smører, riktignok ikke på hvalfangst. Til det er han for ung. Han tok sin ingeniørutdanning i maskin ved Horten ingeniørhøgskole og har fagbrev som mekaniker, noe han er stolt av. Fortsatt er han svært opptatt av utdanning. - Vi støtter ungdomsskolen i Stokke med Lego Dacta-utstyr for at elevene og lærerne skal forstå betydningen av realfag i skolen. Jeg oppfordrer flere bedrifter til å gjøre det samme.

Flåtnes er opptatt av å yte noe til samfunnet. - Som bedriftseier og engasjert innbygger i kommunen må vi yte noe. Dette mener jeg er et aspekt som er borte i mange bedrifter i dag.

Inntil i fjor drev han som "måneskinnsbonde" ved siden av. - Nå har jeg forpaktet bort gården og kan bruke mer av min tid til å videreutvikle bedriften

:Spesialkompetanse

Fra å drive et plateverksted og mekanisk bedrift, omfatter virksomheten i dag noe langt mer. I Larvik har han bygd opp FTG elektronikk, som driver leieproduksjon av kretskortmontasje. - Vi har nylig investert i en helautomatisk produksjonslinje. I tillegg til denne bedriften har vi FTG Mekatronikk som driver med elektromekanisk produksjon. Ved å kombinere disse to bedriftene kan vi levere hele elektronikksystemer til norsk industri. Det vil si systemer hvor det inngår elektronikk, hydraulikk, mekaniske komponenter, montasje i i rack og tynnplatekonstruksjoner og der hvor det kreves spesielle kapslinger.

FAKTA:

FTG besitter i dag spesialkompetanse innen både tynnplatekonstruksjoner og på enheter som krever sponfraskillende utstyr. I tillegg kommer da det nystartede FTG Sandar Telecast som skal konstruerer og markedsfører routere og svitsjer for TV og radiosignaler. - Vi tror at dette er et økende markedet ettersom digitalisering av kringkasting og TV-signaler er underveis.



Frem til sommeren holder Sandar Telecast til ved Thorsøya i Sandefjord, men vil deretter flytte til et nytt industribygg som oppføres i disse dager. I første omgang starter selskapet opp med ti ansatte. De har overtatt laboratorieutstyr og varelager til en fordelaktig pris fra konkursboet. - Vi regner med å nå en omsetning på 10 millioner allerede i år. De første leveransene er allerede underveis, forteller Roar Østby.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.