Statsråden må svare på Nye Veier-påstander

-På hvilken måte har statsråden forsikret seg om at selskapet Nye Veier AS har tilstrekkelige rutiner for å sikre seg mot økonomisk kriminalitet, spør Eirik Sivertsen (Ap) i et grunngitt spørsmål til samferdselsministeren

15. nov. 2016 - 10:23
Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (Ap). <i>Foto: Stortinget</i>
Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (Ap). Foto: Stortinget

Medieoppslagene de siste dagene om Nye Veiers prekvalifisering av det spanske selskapet Acciona Infraestructuras som er under etterforskning,  havner nå på samferdselsminister Ketil Solvik-Olsens bord.  Til statsråden spør stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (A) om statsråden har forsikret seg om at selskapet Nye veier AS har tilstrekkelige rutiner for å sikre seg mot økonomisk kriminalitet og ivareta god forretningsetikk.

-Mener statsråden han har gjort nok for å forsikre seg om dette og hvordan vil statsråden eventuelt ytterligere forsikre seg om at det ikke er grunnlag for å hevde at det ikke er kritikkverdige forhold rundt dette i selskapet, spør Eirik Sivertsen.

Nestlederen i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite viser blant annet til artikler de siste dagene i Aftenposten som skriver om det spanske selskapet Acciona Infraestructuras som er under etterforskning for korrupsjon. Selskapet konkurrerer nå om store byggekontrakter på E18. Aftenposten skriver også at selskapet Nye VeierAS har endret på kravene til forretningsetikk til entreprenørene.

Sivertsen viser også til et oppslag fra 13. juli i Dagens Næringsliv hvor de skriver om det tyske selskapet Hocthief som var under etterforskning for korrupsjon. Statsråden uttaler til avisen at «Vi forventer at statlige selskaper forholder seg til lover og regler, og gjør sitt ytterste for å sikre seg mot korrupsjon».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.