BYGG

Statsbygg kunngjør vinnerne av kontrakter i regjeringskvartalet

Mandag klokka 12 presenterer Statsbygg hvem som får de tre første kontraktene i forbindelse med byggingen av det nye regjeringskvartalet.

Ett av forslagene til nytt regjeringskvartal.
Ett av forslagene til nytt regjeringskvartal. Illustrasjon: Statsbygg
13. okt. 2019 - 22:28

De tre første kontraktene gjelder rehabiliteringen av Høyblokka og kjelleren under hele regjeringskvartalet, samt energiforsyning.

TU var på plass under kunngjøringen. Se video fra markeringen og les hvem vinnerne ble her.

Det nye regjeringskvartalet skal bruke sjøvann som energiforsyning ved at det bygges en rørtrasé og pumpestasjon mellom Akershusstranda og Hammersborg, hvor regjeringskvartalet ligger.

Statsbygg har tidligere fortalt TU om de første stegene i byggeprosessen.

Utbyggingen av regjeringskvartalet vil foregå med såkalte samspillskontrakter hvor det inngås en avtale med en entreprenør før prosjektet er ferdig utviklet, og hvor prosjektet gjennomføres i en felles organisasjon bestående av Statsbygg, entreprenøren og rådgivere.

Søknadsprosessen for kjelleren og Høyblokka startet i midten av mars 2019. Selv om det blir skrevet en avtale med en entreprenør, er byggestart avhengig av at Stortinget gir sin godkjennelse.

Fem av arkitektgrupperingene som tapte konkurransen om regjeringskvartalet, har gått sammen om en klage på måten den ble gjennomført på.

Vindturbin som hører til Odal vindpark i Nord-Odal kommune. Vindparken består av 34 turbiner. TU har foreløpig ikke bilde av den ødelagte turbinen.
Les også

Vindturbin-blad brakk: – Vanskelig å si om hendelsen er relatert til de eksisterende problemene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.