OLJE OG GASS

Statsadvokaten henlegger Turøy-ulykken

Intet straffbart bevist.

Tolv menn og en kvinne omkom da et helikopter fra CHC Helicopter Service styrtet ved Turøy i Øygarden kommune utenfor Bergen. Helikopteret var på vei fra Gullfaks B-plattformen. Her heises helikopterskroget opp av vannet.
Tolv menn og en kvinne omkom da et helikopter fra CHC Helicopter Service styrtet ved Turøy i Øygarden kommune utenfor Bergen. Helikopteret var på vei fra Gullfaks B-plattformen. Her heises helikopterskroget opp av vannet. Foto: Krister Sørbø, VG
23. okt. 2018 - 09:14

Ingen personer eller foretak har hatt status som mistenkt i politiets etterforskning av Turøy-ulykken, og nå har statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane bestemt seg for å henlegge saken, melder TV2.

Politiet har avhørt tidligere passasjerer og ansatte i CHC Helikopter Service, og undersøkt selskapets økonomi for å se om den kan ha påvirket service og vedlikehold. De har ikke funnet noen slik sammenheng, skriver TV2.

Statens havarikommisjon for transport konkluderte i sin rapport med at utmattingsbruddet i girboksen som var årsaken til ulykken, var en feil som ikke tidligere var forventet eller vurdert.

Havariommisjonen gav imidlertid helikopterprodusenten Airbus kritikk, blant annet for ikke å ha undersøkt hvorfor mindre enn 10 prosent av girboksene til Super Puma-helikoptre med nær identisk girboks som ulykkeshelikopteret, oppnådde forventet levetid før de måtte kasseres på grunn av tegn til slitasje.

Kommisjonen bad også det europeiske flysikkerhetsbyrået EASA sette i verk flere sikkerhetsforbedrende tiltak for å hindre lignende ulykker.

13 mennesker døde i ulykken som skjedde 29. april 2016, da et Super Puma-helikopter med 11 Nordsjø-arbeidere og to piloter styrtet ved Turøy på Sotra vest for Bergen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.