Statsadvokaten henlegger brukollaps på Sjoa

Statsadvokaten har besluttet å henlegge saken der en limtrebru over E6 på Sjoa i Gudbrandsdalen kollapset i februar 2016.

Limtrebrua over E6 ved Sjoa i Gudbrandsdal kollapset i februar 2016, da en tømmerbil kjørte over den.
Limtrebrua over E6 ved Sjoa i Gudbrandsdal kollapset i februar 2016, da en tømmerbil kjørte over den. Foto: Bård Bårdløkken, NTB Scanpix
NTB
5. des. 2017 - 11:26

– Den avgjørelsen kan ikke ankes, slik at saken er endelig avgjort, sier politiadvokat Lars Rune Ringvik i Innlandet politidistrikt til avisa Dølen.

Perkolo bru kollapset da en tømmerbil med last som veide 31 tonn, kjørte over den i februar i fjor. Tømmerbilen falt mellom sju og åtte meter rett ned. Sjåføren kom utrolig nok fra ulykken med kun lettere bruddskader.

Gudbrandsdølen Dagningen skriver at Norsk Lastebileierforbund anket saken etter at den ble henlagt av politiet i august i fjor. De fant seg ikke i at en slik kollaps ikke fikk følger for noen.

Statens vegvesen konkluderte med at brukollapsen skyldtes en alvorlig prosjekteringsfeil, som førte til at en skjøt som føyer sammen to langsgående bjelker på brua, ble kraftig underdimensjonert. Det var meningen at brua skulle tåle en belastning på 65 tonn.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.