OLJE OG GASS

StatoilHydro-kritiker jubler

Ståle Kyllingstad fra IKM Gruppen har kritisert StatoilHydro-fusjonen nord og ned.Nå har pien  fått en annen lyd. Bildet er fra i fjor da Kyllingstad  ble kåret som nasjonal vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year og mottok prisen av Siv Jensen og styreleder i Ernst & Young Erik Gudbrandsen.
Ståle Kyllingstad fra IKM Gruppen har kritisert StatoilHydro-fusjonen nord og ned.Nå har pien fått en annen lyd. Bildet er fra i fjor da Kyllingstad ble kåret som nasjonal vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year og mottok prisen av Siv Jensen og styreleder i Ernst & Young Erik Gudbrandsen. Bilde: Scanpix/Aas, Erlend
Ole K. Helgesen
25. okt. 2007 - 15:13

Kritikeren er blitt positiv.

– Dette er meget gledelig. Og jeg vil bare si "Gratulerer!" til StatoilHydro. De har tidligere vært svake internasjonalt, men det selskapet nå har fått til, er imponerende. Det skal de ha honnør for, sier Kyllingstad.

Flere får gleden

IKM-eieren understreker at hele den norske oljeindustrien skal ha æren for avtalen.

– Russerne har vært interessert i totalen av norsk kompetanse. Både oljeselskapene og leverandørindustrien besitter kunnskap som man kan dra store fordeler av på Shtokman.

Letter innpass

Han sier avtalen kan bety svært mye for IKM Gruppen.

– Nå får vi et selskap som kjenner oss i utviklingen av Shtokman-feltet. Det gjør det mye lettere å få innpass. I tillegg er det lettere å jobbe med folk vi kjenner, sier Kyllingstad til TU.no.

Halv ku?

Suksessgründeren har stått i spissen for den norske leverandørindustriens kritikk av StatoilHydro-fusjonen. Han har blant annet kalt det nye selskapet for en ku med én spene. Shtokman-avtalen har ikke endret synet hans på at fusjonen var feil.

–Det blir å dra det for langt å si at fusjonen var riktig på grunn av denne avtalen. Det ble ikke lettere å få innpass på grunn av sammenslåingen mellom

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.