OLJE OG GASS

StatoilHydro avviser navnekomité

31. juli 2008 - 16:53

I det stille har StatoilHydros styre og konsernsjef Helge Lund satt i gang arbeidet med et nytt navn til oljegiganten, skriver Aftenposten torsdag. Ifølge avisa er en ny og hemmelig navnekomité allerede på plass.

– Dette er bare tull. Det er ikke nedsatt noen navnekomité, og det vil heller ikke bli nedsatt noen slik komité i framtida, sier selskapets informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad til NTB.

Ansvaret for å skaffe nytt navn og ny logo til StatoilHydro ligger i første hånd hos selskapets kommunikasjonsavdeling, og ifølge informasjonsdirektøren vil dette arbeidet først starte i september.

Hemmelig prosess

Om det ikke finnes noen hemmelig navnekomité, er det likevel klart at arbeidet med å finne et nytt navn vil være preget av hemmelighold.

– Hvis alle relevante forslag skulle være gjenstand for offentlig debatt, ville vi fått mange domenehaier som ville prøve å sikre seg rettigheter. Det vil ikke være noen offentlighet rundt dette før et forslag legges fram for generalforsamlingen, sier Aanestad til NTB.

Kommunikasjonsavdelingen i StatoilHydro vil ifølge Aanestad legge fram et navneforslag for konsernledelsen og styret, som i sin tur vil presentere forslaget for generalforsamlingen. Her får aksjonærene ta stilling til forslaget.

– Vi vil engasjere kreative krefter for å komme opp med gode forslag, og det vil bli gjort et omfattende arbeid for å sjekke rettighetsspørsmål og gangbarhet i hele verden. Her har vi knyttet til oss ekstern ekspertise, sier Aanestad.

Verken Statoil eller Hydro

I henhold til fusjonsavtalen fra 2007 skulle selskapet omdøpes i mai 2008, men navneseremonien ble utsatt til generalforsamlingen i mai neste år. Både nytt navn og ny logo skal på plass.

Det er delte meninger om hva navnet skal bli ved neste korsvei, men verken Statoil eller Hydro skal være aktuelle elementer i det nye navnet.

– Det nye navnet skal ta utgangspunkt i selskapets strategi, verdigrunnlag og visjon, og det skal illustrere den strategiske retningen for selskapet som et globalt energiselskap, sier Aanestad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.