OLJE OG GASS

Statoil tror på 2000 nye jobber i Lofoten

¿ Petroleumsnæringens aktiviteter kan gi betydelige ringvirkninger lokalt, regionalt og nasjonalt. De industriskissene vi har framlagt for området, viser at det kan skapes rundt 2.000 nye arbeidsplasser i regionen, sier Helge Lund.
¿ Petroleumsnæringens aktiviteter kan gi betydelige ringvirkninger lokalt, regionalt og nasjonalt. De industriskissene vi har framlagt for området, viser at det kan skapes rundt 2.000 nye arbeidsplasser i regionen, sier Helge Lund. Bilde: Scanpix
28. okt. 2010 - 10:12

Konsernsjef Helge Lund håper han kan overbevise befolkningen, politikerne og det lokale næringslivet om at oljeboring i Lofoten og Vesterålen kan gi positive ringvirkninger. Med seg har han utsikter om mange nye arbeidsplasser, skriver VG.

– Betydelige ringvirkninger

– Petroleumsnæringens aktiviteter kan gi betydelige ringvirkninger lokalt, regionalt og nasjonalt. De industriskissene vi har framlagt for området, viser at det kan skapes rundt 2.000 nye arbeidsplasser i regionen, sier Lund.

Lund mener Snøhvit-feltet i Hammerfest viser at oljeboring kan skape befolkningsvekst, oppblomstring av selskaper og store skatteinntekter.

– Overdrevent positivt

Bellona mener Statoils rapport om positive ringvirkninger og 2.000 nye arbeidsplasser er overdrevent positiv.

– Dette er basert på en del scenarier der Statoil trekker absolutt alt til sin fordel, sier Bellona-leder Frederic Hauge. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.