OLJE OG GASS

Statoil topper prestisjefull liste: Best på sosialt ansvar

PÅ TOPP: Helge Lund leder verdens mest ansvarlige selskap, ifølge Fortune Magazine.
PÅ TOPP: Helge Lund leder verdens mest ansvarlige selskap, ifølge Fortune Magazine. Bilde: Jörgen Skjelsbæk
Ole K. Helgesen
8. mars 2011 - 16:09

Det norske oljeselskapet får stadig kritikk fra miljøbevegelsen og enkelte politikere her hjemme. Men på tross av oljesandprosjektet og utsettelsen av CO2-rensingen på Mongstad topper Statoil en svært prestisjefull liste over verdens mest ansvarlige selskap.

Magasinet Fortune, kjent for sin kåring av verdens 500 største selskaper, rangerer hvert år hvilke selskaper som er mest beundret i ulike kategorier. Kåringen baseres på bakgrunn av spørreundersøkelser blant 4100 analytikere og ledere i verdens største selskaper.

Topplassering

Statoil ligger høyt på flere av rangeringene, og blir rangert som det mest beundrede innen sin egen bransje. Enda mer overraskende er det kanskje at selskapet rangeres høyest på sosial ansvarlighet uavhengig av bransje.

– Dette er en hyggelig nyhet for norsk oljeindustri og Statoil. Å gå til topps på en rangering som dette er inspirerende. Vi jobber målrettet for åpenhet om vår virksomhet og er i aktiv dialog med lokale samfunn der vi har aktivitet. At Statoil tar førsteplass både innen vår industri og i konkurranse med verdens største bedrifter når det gjelder sosialt ansvar, er en anerkjennelse av den jobben våre 20.000 ansatte gjør hver dag. Vi gleder oss også over at vi scorer godt på innovasjon og langsiktige investeringer, sier kommunikasjonsdirektør i Statoil Jannik Lindbæk jr. til Teknisk Ukeblad.

OLJESAND: På tross av oljesandprosjektet i Canada blir Statoil regnet som et selskap som tar sosialt ansvar. FOTO: Ole K. Helgesen (I Statoils fly over Leismer-anlegget) Ole Ketil Helgesen

Best i bransjen

Statoil ligger på topp innen sin egen bransje, og helt oppe på en syvendeplass uavhengig av bransje, for innovasjon. Hvordan har dere klart å få denne anseelsen før dere har satt i gang egenopererte prosjekter internasjonalt?

– Olje- og gassindustrien er en global industri og Statoil har over mange år bygget seg opp en sterk posisjon på norsk sokkel som et teknologidrevet selskap. Dypvann- og subseakompetanse er eksempler på områder hvor Statoil og Norsk leverandørindustri har utviklet verdensledende kompetanse og teknologi, sier Lindbæk.

Selskapet ligger foran oljegiganter som Exxon Mobil på innovasjon, men må likevel se seg slått av selskaper som Appel, Google og Nike.

Mest beundret:

Sosialt ansvar, uavhengig av bransje

Plassering

Selskap

Plassering i egen bransje

1

Statoil

1

2

Grupo Ferrovial

4

3

Walt Disney

1

4

Edison

3

5

ENI

6

6

Whole Foods Market

2

7

Total

5

8*

Hochtief

6

8*

Nestlé

1

10*

NextEra Energy

1

10*

Weyerhaeuser

1

Mest beundret:

Petroleumsindustrien

Plassering

Selskap

Poengsum

1

Statoil

7,73

2

Royal Dutch Shell

7,64

3

Exxon Mobil

7,53

4

Chevron

7,24

5

Total

7,03

6

ENI

6,95

7

Petrobras

6,81

8

SK Holdings

6,78

Mest beundret:

Innovasjon, uavhengig av bransje

Plassering

Selskap

Plassering i egen bransje

1

Apple

1

2

Google

1

3

Nike

1

4

Amazon.com

2

5

Charles Schwab

1

6

3M

1

7

Statoil

1

8

Exxon Mobil

3

9

Walt Disney

1

10

Whole Foods Market

2

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.