OLJE OG GASS

Statoil interessert i Ukraina

Ocean Rigs borerigg Leiv Eriksson har boret i Svartehavet. Her passerer den Bosporus-stredet og seiler under brua med liten klaring.
Ocean Rigs borerigg Leiv Eriksson har boret i Svartehavet. Her passerer den Bosporus-stredet og seiler under brua med liten klaring. Bilde: Ocean Rig
Ole K. Helgesen
19. apr. 2011 - 11:25

Ifølge nettsidene til departementet for miljø og naturressurser i Ukraina hadde Statoil-representanter et møte med statssekretær Dmytro Mormul et møte 12. april.

Produksjon

I møtet skal Statoils folk ha uttrykt interesse for å samarbeide med ukrainske myndigheter om å gjennomføre detaljerte studier med tanke på mulig oljeproduksjon i Svartehavet.

Partene skal spesielt ha diskutert dagens ukrainske lovgivning, praksisen med produksjonsdelingsavtaler og de teknologiske utfordringer knyttet til geologiske undersøkelser.

Eni inn

Samme uke inngikk italienske Eni en intensjonsavtale med ukrainske myndigheter om å utforske mulighetene for olje- og gassutvinning i landet.

Eni skal undersøke muligheter for utvinning av både både konvensjonelle og ukonvensjonelle petroleumsressurser, melder upi.com .

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.