OLJE OG GASS

Statoil: – Har ikke gjort nye alvorlige funn

UENIGHET: Statoil hevder at det ikke er gjort nye alvorlige korrosjonsfunn på Brage. De ansatte er av en annen oppfatning.
UENIGHET: Statoil hevder at det ikke er gjort nye alvorlige korrosjonsfunn på Brage. De ansatte er av en annen oppfatning. Bilde: Helge Hansen
Ole K. Helgesen
18. nov. 2010 - 10:38

Ifølge Statoil ble det ikke gjort nye funn av korrosjon på fakkelrør på Brage i august. Men under en inspeksjon i august og september av trykkutjevningslinje for brønner ble det gjort ett funn av korrosjon.

Midlertidig reparert

– Korrosjonsgropen som ble funnet medførte at røret ikke kunne brukes før det var reparert. Røret ble tatt ut av drift og reparert midlertidig i henhold til Statoils krav. Det var mulig å sette røret ut av drift frem til det ble midlertidig reparert etter 2-3 uker uten å stenge ned hele produksjonen. Røret vil bli skiftet under den planlagte revisjonsstansen i mai neste år, sier pressetalsmann i Statoil, Geir Gjervan.

– Ikke vurdert varselpliktig

Han forteller videre at det under den samme inspeksjonen av trykkavlastning for brønner ble gjort tre mindre korrosjonsfunn.

– Det var ingen uenighet om tiltakene og reparasjonsmetode mellom plattformledelsen og det tekniske miljøet på land. Ingen av disse tilstandene er vurdert til å være varslingspliktige for Petroleumstilsynet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.