OLJE OG GASS

Statoil frykter terror på norsk jord

Ble advart av Forsvaret om terrorfare.

Styreleder i Statoil, Svein Rennemo, er bekymret.
Styreleder i Statoil, Svein Rennemo, er bekymret. Bilde: Scanpix
14. sep. 2013 - 10:53

Statoil er bekymret etter å ha blitt advart av Forsvaret om at det er terrorfare mot selskapets kontorer og landanlegg i Norge.

Statoil er bekymret for at det vil ta for lang tid før politiet kan bistå hvis noen av landanleggene i Norge blir utsatt for terrorangrep, skriver Bergens Tidende.

Les også: – Oljeplattformer er viktige terrormål

Dialog med myndighetene

– Det er et tema som har vært drøftet i styret. Selskapet har initiert og hatt en dialog med myndighetene om det. En rekke av våre landanlegg ligger relativt langt fra etablert politimyndighet og ildkraft. Det er en av konklusjonene, men som sagt; det er en dialog om dette, sier Statoils styreleder Svein Rennemo.

Statoil har engasjert Forsvarsbygg til å undersøke sikkerhetssituasjonen for selskapets kontorbygg og landanlegg i Norge.

Selskapet «kan bli vurdert som et legitimt mål av voldelige ekstremister av flere grunner», konkluderer Forsvarsbygg.

En rapport fra Forsvarsbygg peker på at tiltak må iverksettes.

Graderte opplysninger

– Det er myndighetenes ansvar å gjøre trusselvurderinger og iverksette terrorsikring – altså den ytre sikkerheten. Det vi har ansvaret for, og som rapporten peker veldig tydelig på, er den indre sikkerheten på anleggene. Det ansvaret tar vi, også i Norge, sier Statoil-sjef Helge Lund.

Han legger til at det er viktig å få på plass rask responstid fra politiets side. Dette dreier seg om graderte opplysninger og Lund kan derfor ikke konkretisere hvilke diskusjoner som gjennomføres når det gjelder responstid.

I Politianalysen er det fra før gjort kjent at nasjonale beredskapsressurser ikke kan bistå ved terrorangrep utenfor det sentrale østlandsområdet.

Les også:

19 punkter for forbedring av Statoils sikkerhetsarbeid  

Statoil: Ingen til Algerie før sikkerheten er god nok

«Ingen olje- og gassinstallasjoner trenger ekstra terrorbeskyttelse»  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.