VANNKRAFT

Statlig norsk selskap kjøper kraftverk i Uganda

For tre milliarder kroner.

Kraftverket Bujagali ligger ved byen Jinja, der Nilen renner ut fra Victoriasjøen sentralt i landet. Bildet viser området rundt Bujagali Falls.
Kraftverket Bujagali ligger ved byen Jinja, der Nilen renner ut fra Victoriasjøen sentralt i landet. Bildet viser området rundt Bujagali Falls. Colourbox
26. juli 2018 - 11:26
SN Power, som eies av den norske staten via Norfund, kjøper Ugandas største kraftverk for snaut tre milliarder kroner.

Kraftverket Bujagali er Ugandas største og ett av de største i Afrika. Det ligger ved byen Jinja, der Nilen renner ut fra Victoriasjøen sentralt i landet.

Med en kapasitet på 25 megawatt, ville kraftverket vært blant de 25 største i Norge, og det dekker nesten halvparten av energibruken i Uganda, opplyser SN Power i en pressemelding.

– Investerer i fornybar energi

I forbindelse med salget refinansieres anlegget noe som skal gi uganderne billigere strøm i tiden som kommer.

– Dette er en stor dag for alle involverte, sier konsernsjef Torger Lien i SN Power. Avtalen sikrer Uganda ren og stabil energi i flere tiår framover. Dette er også et faktisk bevis på at vi etterlever vår strategi om å investere i fornybar energi i land under utvikling i Afrika og Asia.

Etter planen skal kraftverket overføres til den ugandiske staten i 2043, og det er ventet å ha en levetid på ytterligere 70 år.

SN Power er 100 prosent eid av Norfund, et statlig norsk selskap som er en del av norsk utviklingspolitikk. Norfund skal bidra til økonomisk vekst og bærekraftig utvikling gjennom investeringer i blant annet vannkraft og annen fornybar energi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.