ENERGI

Statkraft skal bygge vindkraftverk i Chile

De første vindturbinene forventes å være i drift fra oktober 2022.

Statktraft skal bygge vindkraftverk i Chile.
Statktraft skal bygge vindkraftverk i Chile. Illustrasjonsfoto: Statkraft
12. apr. 2021 - 12:38

Statkraft skal for første gang bygge vindkraftverk i Chile. Prosjektet skal bidra til å øke produksjonskapasiteten for fornybar energi i landet.

Prosjektet består av tre vindparker, med til sammen 19 turbiner. Vindparkene forventes å produsere over 300 GWh med fornybar energi i året – nok til å forsyne 100.000 chilenske hjem. Prosjektet ligger 124 kilometer sør for hovedstaden Santiago, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Chile er et attraktivt marked for Statkraft, og vi ønsker å utnytte vår ekspertise både innen kraftproduksjon og markedsoperasjoner til å dekke markedets ulike behov. Samt levere fornybar energi til store industrielle kunder, sier konserndirektør for internasjonal kraftproduksjon Jürgen Tzschoppe i Statkraft.

Oppstart i 2022

Byggestart blir i løpet av andre halvdel av 2021, og de første vindturbinene forventes å være i drift fra oktober 2022.

Vis mer

Prosjektet vil benytte vindturbinen Nordex N163/5.X, den samme typen som benyttes i Statkrafts pågående Ventos de Santa Eugenia-prosjekt (519 MW) i Brasil. Med en diameter på 163 meter vil hver turbin utnytte vinden fra et areal på størrelse med nesten tre fotballbaner.

Statkraft har vært til stede i Chile siden 2014, hvor selskapet i dag har en produksjonskapasitet på 209 MW og en årlig kraftproduksjon på 747 GWh (2020).

 

 

Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen kan smile tilfreds over å ha lagt bak seg nok et rekordartet år.
Les også

Statkraft: Nest beste resultat noensinne

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.