KRAFT

Statkraft bygger ny vindpark i Sverige

SATSER PÅ VIND: Statkraft har nå to vindparker under bygging i Sverige.
SATSER PÅ VIND: Statkraft har nå to vindparker under bygging i Sverige. Bilde: Arkiv
Jannicke Nilsen
18. aug. 2011 - 10:09

I september starter Statkraft og Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA) byggingen av Stamåsen vindpark i kommunene Sollefteå og Strömsund i Jämtland og Västernorrland i Midt-Sverige.

Nettbegrensninger

Begrensninger i overføringsnettet i regionen gjør at utbyggingen skal gjennomføres trinnvis.

Konsesjonen åpner for inntil 115 MW i samlet installert effekt, men første byggetrinn, Stamåsen 1, skal bli på 60 MW fordelt på 26 turbiner (2,3 MW).

Anlegget ventes å produsere rundt 200 GWh i året.

To under bygging

Turbinene skal ifølge planen monteres neste sommer, vindparken settes i drift høsten 2012. Den totale investeringen for prosjektet er rundt 850 millioner kroner.

Statkraft har nå to vindparker under bygging i Midt-Sverige. I august startet byggingen av Mörttjärnberget vindpark (85 MW) i Bräcke kommune i Jämtland, sørøst for Östersund i Midt-Sverige. Vindparken skal settes i drift i 2013 med en planlagt årlig produksjon på 280 GWh.

– Satsingsområde

– Vindkraft er et viktig miljøvennlig bidrag i overgangen til et fremtidig lavkarbonsamfunn. Vi er svært glade for å kunne gå i gang med byggingen av nok en vindpark, og dermed styrke veksten innen et strategisk satsingsområde, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft i en melding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.