Statens vegvesen vant innovasjonspris

Nullvisjonen i norske vegtunneler er vegvesen-prosjektet som vant pris fra Innovasjon Norge.

Redaksjonen Våre Veger
20. sep. 2017 - 20:22

Innovasjonspartnerskap er en ny konkurranseform som ble innført 1. januar i år. Ordningen skal gjøre det lettere for det offentlige og næringslivet å samarbeide om å utvikle ny teknologi og nye arbeidsmåter, der bedriftene konkurrerer om å lage de beste løsningene.

To prosjekter innen helse og omsorg, et innen smarte bygg og et innen samferdsel får nå støtte fra Innovasjon Norge for løse samfunnsutfordringer på helt nye måter.

 

Det offentlige og næringslivet går sammen

- Dette er spennende prosjekter som vil vise oss hvordan stat og kommuner gjennom anskaffelser kan bidra til smarte, innovative løsninger. Innovasjonspartnerskap handler om at det offentlige og næringslivet går sammen om å skape gode offentlige tjenester, sier næringsminister Monica Mæland.

Stor interesse - Det var flott å se at det er så stor interesse for Innovasjon Norges skissekonkurranse for nye innovasjonspartnerskap, sier divisjonsdirektør for vekstbedrifter og klynger, Mona Skaret. - Vi mottok 23 gode søknader fra fremoverlente offentlige aktører. Mange av søknadene tar utgangspunkt i behov i helsesektoren. Det er kanskje naturlig, ettersom de offentlige kostnadene til eldre og helse øker kraftig i tiden fremover. Vi mener disse prosjektene har mulighet til å skape løsninger i toppklasse, sier Skaret. Innovasjon Norge mottok også søknader innenfor bygg, samferdselog digitalisering

 

Brannsikkerhet i tunneler

Prosjektnavn på søknaden fra Statens vegvesen er: Tunnelsikkerhet -  nullvisjonen i norske vegtunneler. Nye og smarte løsninger for å øke brannsikkerheten i norske vegtunneler.

De fire vinnerne vil motta inntil ti millioner kroner hver fra Innovasjon Norge, avhengig av det endelig omfanget av prosjektene. Det vil i hovedsak muliggjøre deltakelse fra flere private virksomheter ved at bedriftene mottar tilskudd for å bistå i prosessen. Dermed reduseres risikoen for både den offentlige bestilleren og for bedrifter som vil være med å utvikle nye løsninger. I tillegg bidrar Innovasjon Norge, Leverandørutviklingsprogrammet og Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) med kompetanse, ressurser og veiledning gjennom hele partnerskapet for å sikre en trygg ramme og vellykket gjennomføring.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.