Statens vegvesen må kutte 181 stillinger

Neste års statsbudsjettet innebærer en nedgang i omsetningen til Statens vegvesen på seks prosent. Det betyr kutt i stillinger og konsulentbruk.

-Vi legger opp til at bemanningen vil justeres ved hjelp av naturlig avgang, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.
-Vi legger opp til at bemanningen vil justeres ved hjelp av naturlig avgang, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.
Redaksjonen Våre Veger
19. des. 2016 - 13:25

Det er aldri hyggelig å snakke om at vi skal bli færre ansatte, og jeg har respekt for at noen kan føle uro forbundet med dette. Men vi legger opp til at bemanningen vil justeres ved hjelp av naturlig avgang, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen og viser blant annet til at Statens vegvesen har en turnover på rundt 400 personer i året.

Lavere omsetning i 2017 

Neste år er det beregnet at statsbudsjettet innebærer at omsetningen for Statens vegvesen vil bli seks prosent lavere enn i 2016. Dette er en vesentlig årsak til at det nå tas noen grep på bemannings- og konsulentsiden.

Beregninger viser videre at tyngdepunktet i Vegvesenets omsetning flytter seg vestover samtidig som totalnivået altså går ned.

En konsekvens av dette er blant annet at bemanningen i region øst, sør og nord blir justert ned, mens bemanningen i Region midt ligger stabilt. Region vest får en vekst i antall ansatte i løpet av neste år.

Ved inngangen til 2016 var bemanningen i Vegvesenet på 7313 stillinger. Ved utgangen av 2017 skal antallet være redusert til 7132.

Konsulenbruken kuttes, men Autosys skjermes

- Med tanke på hvordan omsetningen i Statens vegvesen vil fordele seg fremover så tar vi nå grep vi mener er helt nødvendige. Nå møter vi utfordringen knyttet til endring i omsetning på en offensiv måte. Vi skal kunne levere på de bestillingene vi får fra våre oppdragsgivere, og leve opp til forventningene samfunnet har til oss, sier Gustavsen.

Neste år skal Vegvesenets tjenestekjøp, i all hovedsak konsulentbruken, reduseres med ti prosent. I kroner og øre betyr det drøyt 370 millioner kroner.

Autosys-prosjektet blir definert som så viktig at det er lagt opp til en økning i tjenestekjøp knyttet til dette prosjektet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.