Statens vegvesen er idømt bot på 500 000 kroner etter sprengningsulykke på E16

Statens vegvesen skal nå studere dommen fra Valdres tingrett som er avsagt etter sprengningsulykken i E16 Bagn-Bjørgo ved Klosbøle i februar 2016.

Mannskaper fra nødetatene ved stedet der en gravemaskinfører omkom i en sprengningsulykke lii 2016
Mannskaper fra nødetatene ved stedet der en gravemaskinfører omkom i en sprengningsulykke lii 2016 Bilde: Ingvar Skattebu / Oppland Arbeiderblad / NTB scanpix
6. mai 2020 - 11:09

Prosjektdirektør Ingunn Foss sier i en pressemelding fra  Statens vegvesen, utbygging sør-øst, at Vegvesenet har mottatt dommen fra Valdres tingrett. Statens vegvesen er idømt en bot på 500.000 kroner for brudd på Arbeidsmiljøloven. Vegvesenet er også ilagt et erstatningsansvar ovenfor de etterlatte etter gravemaskinføreren som omkom i ulykken.

- Dette har vært en tung og vanskelig sak for alle involverte siden den tragiske ulykken ved Klosbøle. Sikkerhet for alle som jobber på våre veganlegg er svært viktig for Statens vegvesen. Vi skal nå studere dommen. Utover dette ønsker vi ikke å kommentere saken, sier Foss.

Ulykken skjedde 1. mars i 2016 ved Klossbøle i forbindelse med arbeid på en ny E16-trasé.

– En gravemaskin skulle pigge området, det vil si å rense tunnelveggen for stein etter sprengning. Gravemaskinen har trolig truffet en sprengladning som har vært igjen i veggen, opplyser operasjonsleder Børge Hals i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

– Stein sprutet opp og traff førerhuset. Føreren av gravemaskinen omkom på stedet, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.