BYGG

Staten hjelper deg å velge drømmebilen

VW Touareg er en populær, men svært dyr bil i Norge. I den nye nettsiden fra Statens vegvesen kan du finne ut mer om for eksempel Touareg er en bil du kan tenke deg.
VW Touareg er en populær, men svært dyr bil i Norge. I den nye nettsiden fra Statens vegvesen kan du finne ut mer om for eksempel Touareg er en bil du kan tenke deg. Bilde: Volkswagen
Truls Tunmo
3. juni 2011 - 11:33

Det nye nettbaserte prosjektet til Vegvesenet blir lansert som et verktøy for å velge miljøvennlige biler, men det er ingen ting som hindrer deg i å ende opp med en kraftpakke av en bil etter at dine kriterier er fylt ut.

– Alle biler vil ligge i databasen og blir rangert etter forskjellige behov. Det er ikke slik at staten skal gjøre et bilvalg for folk, sier kommunikasjonsrådgiver Kjell Solem i Statens vegvesen til Teknisk Ukeblad.– EU-pålegg

Det er Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) som har ansvaret for innholdet i databasen som skal lanseres av Statens vegvesen til uken.

– Alle biler som har en offisiell importør i Norge er representert i databasen. Utgangspunktet for Statens vegvesen for å lansere dette nettbaserte hjelpemiddelet, er et EU-pålegg om å synliggjøre CO2-utslippet fra bilene, sier seniorrådgiver i OFV, Kjell Magne Aalbergsjø til Teknisk Ukeblad.

Prisen for årets mest glamorøse grill knivet Audi A8 W12 om.
TYSK RÅSKINN: Denne Audi A8 med 12 sylindret bensinmotor vil neppe toppe listen for SV-velgere. Per Erlien Dalløkken

NOx og partikler

NOx og partikkelutslipp vil det også opplyses om for 70 prosent av bilene i databasen.

– I løpet av august er målet vårt at i hvert fall 90 prosent skal ha opplysninger om NOx og partikkelutslipp. Å ha 100 prosent dekning for dette er vanskelig fordi det stadig kommer nye bilmodeller, sier Aalbergsjø.– Må markedsføres

Direktør i Bilimportørenes Landsforening, Erik Andresen, mener markedsføring av nettsiden til Statens vegvesen vil være viktig for å få folk til å bruke siden.

– Pris er et viktig for folk når de skal kjøpe ny bil. Hvis nettsiden blir markedsført godt vil helt sikkert noen bruke den, sier Andresen.– Liten tro på dette

Medlem i Transportkomiteen på Stortinget, Bård Hoksrud, synes det er greit at folk kan få anledning til å gjøre seg kjent med hva de skal kjøpe.

– Men jeg har liten tro på at så mange vil bruke en slik nettside. Bilens pris og hva folk har lyst til å kjøpe er nok det som betyr mest for et bilvalg, sier Hoksrud.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.