IT

Står fast på kravene

SAMARBEID: Statsråd Kleppa er positiv til Telenors innspill om at myndigheter, telekom og energi samarbeider om bedre strømberedskap.
SAMARBEID: Statsråd Kleppa er positiv til Telenors innspill om at myndigheter, telekom og energi samarbeider om bedre strømberedskap. Bilde: Truls Tunmo
Espen Zachariassen
19. jan. 2012 - 10:53

Telenor er kritisk til at myndighetene planlegger pålegg til telekombransjen for bedre beredskap på strømforsyning.

Les hele saken:Teknisk Ukeblad har bedt samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa om å kommentere problemstillingene i form av fem spørsmål:

1. Telenor tolker PTs Dagmar-rapport som at de foreslåtte tiltakene for bedre strømberedskap som at de kan bli pålegg til teleoperatørene.

Er det korrekt?

– Ja.2. Du var på pressekonferansen positiv til tiltakene. Går du ledelse inn for dem slik de står?

– Det er mange gode forslag i rapportene. Det viktigste er å få på plass reservestrøm, men flere andre forslag skal følges opp, noen på kort, andre på lenger sikt.3. Hva er den formelle prosessen videre med disse forslagene?

– Vi vurderer rapportene og har videre dialog med post- og teletilsynet.4. Telenor mener det er uheldig med et pålegg om å benytte dieselaggregater som reservekilde ved flere av de 1000 viktigste basestasjonene av praktisk hensyn og på grunn av fare for utslipp. Hvor låst blir beredskapen til bruk av dieselaggregater?

– Dette er ting vi må komme tilbake til – nå er rapportene til vurdering.5. Telenor tar initiativ til at bransjen, myndigheter og kraftbransjen skal samarbeide om å finne de beste beredskapsløsningene, fremfor at telekom alene skal sørge for reservestrøm. Er det en god idé?

– Vi er positive til alle initiativ om samarbeid mellom bransjen og myndighetene, svarer statsråden via en e-post fra sin informasjonsavdeling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.