IT

Står fast på kravene

SAMARBEID: Statsråd Kleppa er positiv til Telenors innspill om at myndigheter, telekom og energi samarbeider om bedre strømberedskap.
SAMARBEID: Statsråd Kleppa er positiv til Telenors innspill om at myndigheter, telekom og energi samarbeider om bedre strømberedskap. Bilde: Truls Tunmo
Espen Zachariassen
19. jan. 2012 - 10:53

Telenor er kritisk til at myndighetene planlegger pålegg til telekombransjen for bedre beredskap på strømforsyning.

Les hele saken:



Teknisk Ukeblad har bedt samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa om å kommentere problemstillingene i form av fem spørsmål:

1. Telenor tolker PTs Dagmar-rapport som at de foreslåtte tiltakene for bedre strømberedskap som at de kan bli pålegg til teleoperatørene.

Er det korrekt?

– Ja.



2. Du var på pressekonferansen positiv til tiltakene. Går du ledelse inn for dem slik de står?

– Det er mange gode forslag i rapportene. Det viktigste er å få på plass reservestrøm, men flere andre forslag skal følges opp, noen på kort, andre på lenger sikt.



3. Hva er den formelle prosessen videre med disse forslagene?

– Vi vurderer rapportene og har videre dialog med post- og teletilsynet.



4. Telenor mener det er uheldig med et pålegg om å benytte dieselaggregater som reservekilde ved flere av de 1000 viktigste basestasjonene av praktisk hensyn og på grunn av fare for utslipp. Hvor låst blir beredskapen til bruk av dieselaggregater?

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Dette er ting vi må komme tilbake til – nå er rapportene til vurdering.



5. Telenor tar initiativ til at bransjen, myndigheter og kraftbransjen skal samarbeide om å finne de beste beredskapsløsningene, fremfor at telekom alene skal sørge for reservestrøm. Er det en god idé?

– Vi er positive til alle initiativ om samarbeid mellom bransjen og myndighetene, svarer statsråden via en e-post fra sin informasjonsavdeling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.