IT

Stanser norsk it-brems

STOPP: Statssekretær Halvard Ingebrigtsen i Næringsdepartementet ga Innovasjon Norge beskjed om å stanse ikt-omleggingen da han besøkte den den norske fellesstanden på Mobile World Congress i Barcelona. Næringsutviklingsdirektør Fredrik Syversen (t.h.) hos IKT Norge er tilfreds med tiltaket.
STOPP: Statssekretær Halvard Ingebrigtsen i Næringsdepartementet ga Innovasjon Norge beskjed om å stanse ikt-omleggingen da han besøkte den den norske fellesstanden på Mobile World Congress i Barcelona. Næringsutviklingsdirektør Fredrik Syversen (t.h.) hos IKT Norge er tilfreds med tiltaket. Bilde: Odd Richard Valmot

Innovasjon Norge må klare seg med 120 millioner kroner mindre i 2011 enn i fjor.

Ett av tiltakene er å droppe ikt som egen sektor.

Dropper ikt-innovasjonBeroliger

It-bransjen har reagert kraftig på metoden, mens Innovasjon Norge beroliger med at det blir full fokus på området selv om det bakes inn i andre bransjer.

Men nå får de nei fra Næringsdepartementet.Må beholdes

På sitt besøk på Mobile World Congress i Barcelona i dag kunne statssekretær Hallvard Ingebrigtsen (Ap) meddele at NHD i sitt tildelingsbrev gir Innovasjon Norge beskjed om å beholde ikt som eget område.

– Det er lenge til oljeinntektene tar slutt, men det er ikke lenge til vi må tenke på hva vi skal gjøre når det skjer. Ikt-næringen står helt sentralt i vår norske fremtid, sa statssekretæren.Engasjement

IKT Norge var høyt på barrikadene da Innovasjon Norge varslet sin kutt-strategi.

Nå er næringsutviklingsdirektør Fredrik Syversen tilfreds.

– Vi er glade for statssekretærens personlige engasjement for næringen og at Næringsdepartmentet tar grep i denne saken. Vi forventer nå at Innovasjon Norge følger opp, kommenterer Syversen i en pressemelding.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.