Stangeland Maskin leder på hjemmebane

Stangeland Maskin fra Sola har mulighet til å sikre seg en jobb mindre enn to kilometer fra hovedkontoret. Rogalendingene har gitt et anbud på 49,4 millioner kroner på utbedring av fylkesveg 327. Det holder til en ledelse på knapt tre prosent.

Randbebyggelsen ligger tett langs fylkesveg 327, men myke trafikanter er ikke tilgodesett. Stangeland Maskin får kanskje jobben med å bedre forholdene.
Randbebyggelsen ligger tett langs fylkesveg 327, men myke trafikanter er ikke tilgodesett. Stangeland Maskin får kanskje jobben med å bedre forholdene. Bilde: Gule sider
10. aug. 2017 - 01:28

Risa holder andreplassen med et anbud på 50,7 mill. Trolig står kampen mellom de to som ligger lavest.

Vassbakk & Stol er nr. tre med 62,6 mill., fulgt av Bertelsen & Garpestad (64,8 mill.) og Nordbø Maskin fra Stavanger (73,3 mill.).

Oppdraget er en totalentreprise. Den som får kontrakten skal prosjektere og anlegge gang/sykkelveg parallelt med kjørebanen på fylkesveg 327 på en 4 km lang strekning. På 3,5 km av denne strekningen skal kjørebanen utvides til 7,5 meters bredde. I dag er den 5,5-6 meter bred.

Den aktuelle strekningen krysser kommunegrensen mellom Sandnes og Sola. Grensen følger en kanal. Brua som krysser kanalen skal rives og erstattes med en ny. I tillegg skal det bygges en ny bru for gang/sykkelvegen. Begge bruene blir 12 meter lange.

Kabeleiere har kastet seg på, som vanlig er når en veg skal utvides. Det skal legges kabler for høyspent, lavspent og fiber på det meste av strekningen, dessuten skal det legges en 520 meter lang kommunal vannledning. Alt dette inngår i entreprisen.

Anleggsperioden blir 13 måneder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.