ENTREPRENØRER

Stangeland kjøper halvparten av Birkeland Maskinentreprenør

Styrker satsingen på Haugalandet med å kjøpe halvparten av aksjene i Birkeland Maskinentreprenør AS. Stangeland Gruppen fortsetter å vokse.

Fra venstre Tommy Stangeland, Kai Peder Birkeland og konsernsjef Olav Stangeland.
Fra venstre Tommy Stangeland, Kai Peder Birkeland og konsernsjef Olav Stangeland. Foto: Stangeland-gruppen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. mai 2020 - 11:40

– Jeg har tro på Kai og de ansatte i Birkeland! De er opptatt av å drive effektive anlegg og har siden oppstart levert gode tall.

Det sier Olav Stangeland, som er konsernsjef i Stangeland Gruppen.

Han forteller at Stangeland har en langsiktig målsetning om å vokse. Avtalen følger i rekken av strategiske oppkjøp hvor nøkkelkriterier er soliditet, omdømme og kultur. Birkeland Entreprenør er en solid, sterk aktør som passer inn i eksisterende portefølje.

Energiminister Terje Aasland (Ap) med Peter van der Poel, administrerende direktør i Ingka (i midten) og Francois van Leeuw, konsernsjef i Parkwind, viser frem den nylig signerte kontrakten for utbyggingen av Sørlige Nordsjø II.
Les også

Historisk havvind-kontrakt: Vil levere energi fra 2030-2031

Kan håndtere mer komplekse prosjekter

Birkeland Maskinentreprenør AS ble etablert i 1998, er lokalisert i Bøvågen på Karmøy og eies av daglig leder Kai Peder Birkeland. Selskapet omsetter for 115 millioner og sysselsetter 50 personer. De har kompetanse innen hele spekteret av entreprenørtjenester og masseforflytting, og vil med salget til Stangeland posisjonere seg for videre vekst med satsingsområde i Sunnhordaland og Nord-Rogaland.

– Med Stangeland som støttespiller styrker vi oss for å levere større og mer komplekse prosjekter innen vei- og anleggsvirksomhet, sier Kai Peder Birkeland.

Birkeland har mål om vekst, og for sine ansatte være en trygg, god og attraktiv arbeidsplass.

Samarbeidet vil i følge en pressemelding fra partene gi Birkeland tilgang til kompetanse, driftsstøtte og stordriftsfordeler som Stangeland Gruppen og Stangeland Maskin har tilegnet seg etter seksti år med anleggsdrift.

Avtalen trer i kraft og gjennomføres så snart konkurransetilsynet har godkjent transaksjonen. Selskapets navn og organisasjonsform videreføres, og Kai Peder Birkeland fortsetter i sin rolle som daglig leder.

Freyr Battery krever å beholde strømtilgangen  i Mo i Rana, selv om gigafabrikken er satt på vent.
Les også

Freyr går til sak for å beholde strømmen: – Statnett har vært i sin fulle rett til å ha kriterier

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.