Stadig sterkere fotfeste i Norge for svensk driftsentreprenør

Svenske Svevia vokser jevnt og trutt i Norge, og både omsetning og bunnlinje følger etter.

Adm.dir i Svevia Norge AS,  Lars Reitan.
Adm.dir i Svevia Norge AS, Lars Reitan. Bilde: Bjorn Leirvik
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. apr. 2018 - 10:46

Svevia er Sveriges svar på Mesta. Det statlig eide entreprenørselskapet har fokusert på driftskontrakter etter at de i 2011 tok sine første oppdrag i det norske markedet. Tilsammen seks driftskontrakter står nå på oppdragslisten for Svevia Norge AS

2017-regnskapet til Svevia Norge AS viser at omsetningen i fjor endte på 334 millioner kroner, 131 millioner kroner enn året før. Det ga et driftsresultat på 6,3 millioner kroner, og et resultat før skatt på 9,8 millioner.

Adm.dir Lars Reitan, som leder den norske  virksomheten, forteller til veier 24 at ambisjonen er å bli en landsdekkende aktør. Driftskontrakter er pekt ut som kjernevirksomhet, og så langt har de lykkes med sin strategi om en jevn og forsiktig vekst.

-I dag har vi driftskontrakter for Statens vegvesen i Røros, Gauldal/Oppdal, Mosjøen, og vi har akkurat signert Ofoten, Med nesten 1000 km veg er dette Nord-Norges største driftskontrakt. I tillegg har vi inngått 15 års driftskontrakter med BetonmastHæhre på Helgeland Nord, og tilsvarende lang driftskontrakt med Skanska på Helgeland Sør, forteller Lars Reitan.

 

Nøkkeltall Svevia Norge AS:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.