T2

Spore mest nedlastet

Nærmere 2 millioner mennesker har lastet ned Will Wrights evolusjons-spill Spore i år. Det plasserer spillet på toppen av pirat-lista.
Nærmere 2 millioner mennesker har lastet ned Will Wrights evolusjons-spill Spore i år. Det plasserer spillet på toppen av pirat-lista.

Mest nedlastede spill i 2008

1) Spore

2) The Sims 2

3) Assassins Creed

4) Crysis

5) Command & Conquer 3

6) Call of Duty 4

7) GTA San Andreas

8) Fallout 3

9) Far Cry 2

10) Pro Evolution Soccer 2009

Kilde: Torrentfreak

Nettstedet Torrentfreak har sett på data fra bittorrent-trafikken som dirigeres via nettstedet, og kommet frem til at Will Wrights episke "Spore" er det mest nedlastede spillet i 2008.

DRM

1,7 millioner ganger ble spillet nedlastet, mye på grunn av den såkalte DRM-kopibeskyttelsen spillet ble solgt med.

DRM (Digital Rights Management) begrenset i utgangspunktet brukerne til å installere spillet på 3 PC-er, men etter massiv kritikk ga EA seg, og utga senere versjoner av spillet med en lettere DRM-beskyttelse.

Onlinespill

Flere spillutgivere har signalisert at de vil satse hardere på konsollspill, og bruke mindre ressurser på PC-utvikling. Til det er piratkopiering en for stor utfordring.

Samtidig er de massive onlinespillene fraværende på lista over nedlastede spill. Disse krever en aktiv brukerkonto og kontinuerlig betaling, og ser ut til å være svaret på problemet med piratkopiering.

SPILLTEST: Spore

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.