ELEKTRISK

Spår at autonome biler blir utslitt: – Vil bare holde i fire år

Ford-topp mener at fremtidens selvkjørende biler vil være utslitt etter kort tid.

Ford tester ut autonome biler i flere amerikanske biler. Her slapper en amerikansk Ford Fusion av på kaien i Miami.
Ford tester ut autonome biler i flere amerikanske biler. Her slapper en amerikansk Ford Fusion av på kaien i Miami. Foto: Ford
29. aug. 2019 - 10:45

Ford har uttalte mål om å ha selvkjørende biler på markedet om få år. Sammen med Volkswagen har den amerikanske delen av Ford investert til sammen investert nær 25 milliarder kroner i det Pittsburgh-baserte selskapet Argo AI, som utvikler plattformer for autonome kjøretøy. Henry Fords etterfølgere er nå i ferd med å teste selvkjørende biler i byene Pittsburgh, Palo Alto, Miami, Washington, D.C. og Detroit.

Men selv om mange har store vyer om fremtidens autonome biler, og venter at disse vil  redusere antall skadde i trafikken, er det ikke alt som frister med fremtidens selvkjørende biler. I hvert fall ikke om en skal tro John Rich, som er leder av Fords avdeling for autonome kjøretøy i Detroit.

Ford har planer om å lage en selvkjørende flåte av biler, som skal brukes til blant annet å frakte ansatte eller som budbiler.

I et intervju med The Telegraph sier Rich at det ikke er lavere etterspørsel, som følge av at folk ikke lenger vil eie biler, som er problemet.

 – Det som bekymrer meg minst i denne verden er lavere etterspørsel etter biler. Vi vil slite ut og vrake biler hvert fjerde år i denne bransjen, sier han til avisen.

Mens vanlige biler gjerne står parkert det aller meste av tiden, tror John Rich at selvkjørende biler må være i drift store deler av døgnet for å bli lønnsomme. Det tror Ford-toppen vil gi bilene så mye slitasje at de må pensjoneres lenge, lenge før privateide biler.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.