RASSIKRING

Sp vil flytte veipenger fra Østlandet til Vestlandet

Mener det gjøres for lite for å sikre rasutsatte veier.

Senterpartiet mener dyr utbygging av vei og jernbane på Østlandet hindrer nødvendig rassikring av veier på Vestlandet. Bildet er fra oppryddingen på E39 i Jølster som ble sperret av flere ras i juli i fjor.
Senterpartiet mener dyr utbygging av vei og jernbane på Østlandet hindrer nødvendig rassikring av veier på Vestlandet. Bildet er fra oppryddingen på E39 i Jølster som ble sperret av flere ras i juli i fjor. Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix
22. jan. 2020 - 13:59

Leder av Nasjonal rassikringsgruppe Jenny Følling (Sp) mener for lite gjøres for å sikre rasutsatte veier på Vestlandet.

Den tidligere fylkesordføreren i Sogn og Fjordane har sett seg lei på det hun mener er en urettferdig fordeling av veimidlene i Norge.

Snøkaos i Oslo 17. januar 2024. Snø.
Les også

Strømregningen etter sprengkulden: Opp mot ni prosent høyere

Vil ha større del av kaka

– Vestlandet og andre distrikt må få en større og mer rettferdig del av den totale kaka, sier Følling til NRK.

Følling sikter til den manglende rassikringen langs veier på Vestlandet. I fjor la Statens vegvesen fram tall som viser at det vil koste 71 milliarder kroner å rassikre veinettet i Norge.

Byggingen av ny E18 fra Lysaker til Ramstadsletta i Bærum (bildet) er allerede i gang. Skal prosjektet forlenges til Nesbru i Asker, må drøye tre milliarder på bordet.
Les også

Vil ikke kutte i milliardprosjektet: Ber om 3,2 milliarder mer til ny E18

E18 og jernbane tar milliarder

Hun er kritisk til at det blant annet bygges ny E18 for 40 milliarder kroner og at jernbaneprosjektet Indre Intercity er beregnet å koste 148 milliarder kroner

Følling får støtte fra samferdselspolitisk talsperson i Senterpartiet, Siv Mossleth.

– En veldig stor del av de totale midlene til samferdsel går til det sentrale Østlandet. Vi må se om vi får vridd mer penger over til rassikring i distriktene, sier hun til NRK.

Oslo 20240121. Slaps og snø i Oslo. Væromslaget skaper generelt glatte og våte veier lokalt på Østlandet.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Les også

Kaos på veiene: Store vannmengder, forsinkelser og innstillinger

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.