Sp: Viktig å kutte Melkøya-utslipp – ingen konkret plan for hvordan

I helgen stemte Senterpartiets landsmøte mot elektrifisering av Melkøya med strøm fra dagens nett.

Geir Pollestad sier det er avgjørende at folk og næringsliv i Nord-Norge ikke må betale prisen for elektrifisering av Equinors anlegg på Melkøya.
Geir Pollestad sier det er avgjørende at folk og næringsliv i Nord-Norge ikke må betale prisen for elektrifisering av Equinors anlegg på Melkøya. Foto: Joakim Halvorsen/NTB
22. mars 2023 - 09:32

Men hvordan man skal løse problemet med å kutte utslipp, må man se nærmere på, ifølge finanspolitisk talsmann Geir Pollestad.

– Jeg sitter ikke her med en skråsikker plan for hvordan man skal gjøre dette. Det er flere alternativ, sa Pollestad på NRKs Politisk kvarter onsdag.

Han understreket at landsmøtet var opptatt av å sikre bosetting og næringsutvikling i Nord-Norge, og at tilgang til nok og rimelig kraft er helt avgjørende.

– Landsmøtet mente det var feil at det er innbyggere og næringsliv i Nord-Norge som skal betale prisen for elektrifisering av Melkøya, sa Pollestad.

Han mener man må ta en ny vurdering av muligheten for karbonfangst og -lagring. Han nevnte også at man må se på havvind, vindkraft på land og andre former for energiproduksjon.

– Det er ingen på vårt landsmøte som tenkte at her blir det en enkel løsning. Vi pekte på en retning, så blir det opp til Stortinget og regjeringen å ta ballen videre, sa han.

Uværet i nord fortsetter. Det er fortsatt innstilte fly tirsdag morgen.
Les også

Stormen i Nord-Norge: Stengte veier overalt – folk blir bedt om å la bilen stå

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.