T2

Sonys tablet kommer i år

Stein Jarle Olsen
31. aug. 2011 - 19:56

BERLIN: Sony hadde med seg storkanonene sine til dingsemessa IFA i Berlin, som åpnet for pressen i dag.

Klar med brett

Både toppleder Howard Stringer og nestsjef Kaz Hirai var til stede for å presentere høstens nyheter.

Størst forventninger var det nok til Sonys tabletlansering (selv om vi har fått det meste på det rene tidligere), og selskapet var selvfølgelig ikke beskjedne på egne vegne.

– Det handler ikke om hvem som lager den først, men hvem som lager den best. Ja, ja, Apple lager iPad, men lager de film? Vi har både ingeniører og artister, sa Stringer til en meget velfylt sal journalister.

Sony Tablet S er ikke like tynn som konkurrentene, men har også et annet design.
Sony Tablet S er ikke like tynn som konkurrentene, men har også et annet design.

S

Spesifikasjonsmessig er den største av Sonys to tablet-er, kalt Tablet S, ikke veldig ulik andre brett på markedet i dag, med Tegra 2-prosessor og 9,4 tommer stor skjerm med 1280x800 piksler.

Den skiller seg likevel ut ved at det kommer i en slags «brettet» design, ikke ulikt en avis. Uheldigvis er batteritiden oppgitt til relativt magre 6,1 timer med surfing.

Det minste brettet, Sony Tablet P, er imidlertid noe for seg selv, med to skjermer på 5,5 tommer hver.

AVIS: Sonys Tablet S har form som en sammenbrettet avis. Det skal gi en vinkel som gjør det både lett å se og skrive på.
AVIS: Sonys Tablet S har form som en sammenbrettet avis. Det skal gi en vinkel som gjør det både lett å se og skrive på.

Full pakke

Det Sony mener skal gjøre dem best i markedet, er likevel den fullintegrerte opplevelsen de mener å kunne tilby.

Derfor utvider de både musikk- og filmtilbudet sitt til en rekke nye land utover høsten, deriblant alle de nordiske landene.

Qriocity-navnet forsvinner, og navnet vil fremover bli Music Unlimited og Video Unlimited.

Brettene vil (selvfølgelig) også få en egen applikasjonsbutikk, kalt SelectApp, og kunne kommunisere med Bravia-TV-ene til Sony.

Plast Sony Tablet P.
Plast Sony Tablet P.

Plast

Vi rakk å leke litt med det største av Sony-brettene, selv om opplevelsen naturlig nok ble en del forringet av et meget overbelastet trådløst nett i Sonys messehall.

Det lille vi rakk å skape oss av inntrykk var at Sony har laget et svært lett brett (598 gram) med design som skiller seg ut, og at programvaren nok vil være avgjørende for suksessen.

Sony Tablet S fremsto som svært responsivt og med en god skjerm.

Byggekvaliteten var imidlertid ikke like imponerende, da brettet er bygget i svært lett plast og ikke på langt nær gir det samme inntrykket som for eksempel iPad.

Sony Tablet S kommer i handelen allerede i slutten av september, med en pris på fra 4000 kroner.

Ny Arc

Sony Ericssons mobilflaggskip Xperia Arc får også en oppfølger, med det ikke veldig oppfinnsomme navnet Xperia Arc S. Nykommeren får ny prosessor på 1,4 GHz, kamera på 8,1 megapiksler og det samme slanke designet som lillebror.

Xperia Arc S skal være tilgjengelig i oktober.

Ellers lanserte Sony blant annet en ny utgave av sin Reader, med wifi-støtte og seks tommers skjerm, og nye Walkman-enheter som lover veldig god lyd.

Ny Sony Reader med wifi-støtte og seks tommers skjerm.
Sonys nye Reader. Stein Jarle Olsen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.