T2

Sony lanserte OLED-TV med UltraHD

Skal vi driste oss til å kåre en vinner på CES må det bli Sony i år.

8. jan. 2013 - 08:30

LAS VEGAS: På IFA lanserte Sony sin første TV i UltraHD-format. Nå kommer de med to til. En 55-tommer og en 65-tommer. Begge kommer på markedet tidlig i sommer.

Bedre høyttalere

Den minste vil koste rundt fem tusen euro i Europa og den største åtte tusen. I tillegg til å være utstyrt med den superhøyoppløselige skjermen har Sony valgt å bygge inn et imponerende høyttalersett på hver side av skjermen. Det gjør dem ikke så smale som konkurrentene, men de vil sannsynligvis få veldig mye bedre lyd.

Sony har vært den største forkjemperen for UltraHD gjennom den profesjonelle satsingen sin. 13 000 kinoer rundt om i verden har selskapets 4K-projektorer.

Nå vil de også gi forbrukerne tilgang til en nedlastningstjeneste hvor de kan laste ned filmer i 4K. Selskapet jobber også med en ny variant av bluray som kan lagre film i UltraHD-oppløsning. De kommer også til å lasere et forbrukerkamera med 4K-oppløsning.

Nye vanlige også

Sony kommer også med tre nye TV-serier av den mer vanlige typen. De blir utstyrt med en ny bildemotor som skal gi et bedre bilde.

Toppserien får også en ny teknologi basert på en ny type lysdioder til baklyset i kombinasjon med nye fargefiltre.

Til sammen gir det et større fargeområde, noe som var tydelig på de demoene vi så.

Les også:

Alt i ett

Riktignok var det bare en prototype, men Sony trakk faktisk en 56 tommer stor OLED-TV ut av ermet. En tomme mer enn LG og Samsung, men denne skjermen var også en UltraHD-skjerm med fire ganger høyere oppløsning enn konkurrentene.

Sannsynligvis den tøffeste TV-en i verden for tiden.

– Ingen har mer erfaring med OLED enn oss, proklamerte Sony-sjef Kazuo Hirai, og refererte til at de begynte salget av en 11-tommer for fem år siden og har levert studiomonitorer med OLED i mange år.

Les også:

Endelig tilbake

Sony har ikke vært tøffest i klassen på lenge, men på CES viste de at de virkelig kan lage telefoner. Så understreket også Sony-sjefen hvor viktig det var for dem, og nye Xperia Z, som kommer til Norge i mars, leverer varene.

Dette er en lett, tynn telefon med virkelig elegant design. Minst på høyde med de beste på markedet i dag, og det i nydelige materialer. Likevel er det skjermen som imponerer mest.

Dette er en 5-tommers skjerm med Full HD-oppløsning. Det er dobbelt så mange piksler som de beste telefonene på markedet i dag. Skjermen drives med programvaren Sony har utviklet for TV-ene. Mobile Bravia Engine.

Maskineriet er en firekjerneprosessor på 1,5 GHz, og telefonen er utstyrt med 2 GB RAM. Det går fort nok. Et 2330 mAh stort batteri bør holde den i gang lenge.

Xperia Z-modellene vil ha 4G-nett som virker på alle norske frekvenser. Telefonen har 16 GB minne, men kan også ta SD-kort. Og som alt dette ikke var nok så er den vanntett ned til en meters vanndyp også.

Vi tipper både Samsung og Apple vil merke at Sony har fått igjen mobilkraften.

Les også:

Nå kommer OLED-TV-ene

Samsung slipper versting-PC

Dell lanserer kjempe-nettbrett  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.