OLJE OG GASS

Som ventet i Skrugard

FANT MER OLJE: Transocean Barents boret en avgrensingsbrønn som bekrefter størrelsen på Skrugard Havis-funnene.
FANT MER OLJE: Transocean Barents boret en avgrensingsbrønn som bekrefter størrelsen på Skrugard Havis-funnene. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
6. mars 2012 - 09:15
Vis mer

Brønnen som er boret av Transocean Barents, tidligere Aker Barents, påviste en gasskolonne på 26 meter over en oljekolonne på 48 meter.

Dette var som geologene i Statoil ventet, og bekrefter at volumanslaget på 400–600 millioner fat utvinnbar olje stemmer.

– Vi er veldig fornøyde med resultatene av den første avgrensningsbrønnen på Skrugard. Alle funn er i samsvar med våre forventninger. Vi vurderer nå videre leteboring i området, sier Knut Harald Nygård, letedirektør for Skrugard-området i en pressemelding.

Grunnlag for utbygging

Erik Strand Tellefsen som er feltutviklingsdirektør for Skrugard–Havis området, sier av prøvene fra boringen er svært verdifulle for en feltutvikling og utbygging.

– Det positive resultatet bekrefter grunnlaget for utbygging av Skrugard og Havis. Dataene og væskeprøvene innhentet fra brønnen er svært verdifulle i arbeidet vårt for å etablere en robust utbyggingsløsning for området og målet vårt om å utvikle Barentshavet til et kjerneområde for Statoil, sier han.

Starter studier

Statoil arbeider allerede nå med å sette ut studier for å finne en god utbyggingsløsning.

Det er forventet at det blir en flytende produksjonsenhet med lagerkapasitet, FPSO, og med en rørledning tilbake til Melkøya for gassproduksjon.

Statoil sier at de vurderer både skip og Sevan-type løsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.