SAMFERDSEL

Solvik-Olsen vurderer å se nærmere på andre E18-prosjekter

Etter at Skjeggestadbrua kollapset mandag.

Fundamentet under Skjeggestadbrua kollapset etter et jordras mandag ettermiddag.
Fundamentet under Skjeggestadbrua kollapset etter et jordras mandag ettermiddag.
2. feb. 2015 - 21:38

– Statens vegvesen må vurdere det. Men vi er opptatt av at det skal være trygt på veiene, og hvis det kan være grunnlag for det, så er jeg åpen for å se nærmere også på andre prosjekter. Men i utgangspunktet er dette en isolert hendelse, sier Solvik-Olsen til VG.

Han er glad for at ingen ble skadd da fundamentet under Skjeggestadbrua ved Holmestrand i Vestfold kollapset etter et jordras mandag ettermiddag.

– Det er en alvorlig situasjon når man opplever en brufeil på denne måten på et hovedveinett. Vegvesenet er på stedet, og vi har også tilkalt mannskaper fra Norges vassdrags- og energidirektorat, nettopp fordi det er viktig å få fagfolk på plass når det er snakk om kvikkleire. De skal undersøke om situasjonen har stabilisert seg og hvordan dette skal håndteres videre, sier Solvik-Olsen, som er opptatt av å finne ut hvorfor brua kollapset.

– Brua er bare 15 år gammel, og da må vi forvente at den er bygd og fundamentert slik at dette ikke skal skje, sier samferdselsministeren.

Les også:

Slik vil de bygge bruer som lager strøm

20 prosent av hovedveiene mellom Oslo og Bergen vil gå i tunnel

Hardangerbrua åpnet for 18 måneder siden. Nå vil Vegvesenet bygge ny  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.