Solid start på året for Norconsult

Norconsult hadde i første kvartal 2023 netto driftsinntekter på 2,24 milliarder kroner. Dette er en vekst på 16,1 prosent smmenlignet med samme tid i fjor.

Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.
Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult. Foto: Johnny Syversen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
15. mai 2023 - 09:16

Driftsresultatet (EBITA) endte på 266 millioner kroner i første kvartal sammenlignet med 221 millioner tilsvarende periode i fjor. EBITA-marginen endte på 11,9 prosent opp fra 11,4 prosent i samme periode i 2022.

– Første kvartal 2023 var et godt kvartal for Norconsult der vi leverte en organisk vekst på 12 prosent med spesielt sterk vekst i Sverige og i Norge. Vi er videre fornøyde med å beholde en god lønnsomhet til tross for betydelige kostnadsøkninger, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.

I første kvartal kjøpte Norconsult LB Consult i Danmark, og kunne med det ønske 50 nye dyktige medarbeidere velkommen til selskapet.

Ved utgangen av første kvartal hadde Norconsult 5 900 medarbeidere.

Høyt aktivitetsnivå

Det har vært hektisk aktivitet på både tilbud og oppdrag så langt i 2023, og Norconsult har vunnet flere store og viktige kontrakter. I Norge vant Norconsult en rådgiverkontrakt for Bane NOR med byggeplan for Moss sentrum i jernbaneprosjektet Sandbukta-Moss-Såstad. I tillegg valgte Fortescue Future Industries Norconsult til å utvikle et produksjonsanlegg for hydrogen og grønn ammoniakk, med tilhørende infrastruktur på Holmaneset. I Danmark vant Norconsult et viktig renoveringsoppdrag for Bispevangen i Ballerup.

I første kvartal besluttet aksjonærene i Norconsult at selskapet skal børsnoteres, og dette vil trolig skje i løpet av fjerde kvartal 2023, melder selskapet.

Tøffere fremtidsutsikter

– Markedet er fremdeles usikkert, med krig i Ukraina, høy inflasjon, høye energipriser og økende renter. Ordreboken vår er solid og har økt noe gjennom første kvartal, men vi ser tegn til lavere etterspørsel i enkelte markedssegmenter, sier Egil Hogna

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.