KRAFT

Solheim åpner vannkraftverk

NORSK VANNKRAFT: TrønderEnergi har investeringsfondet Norfund i ryggen når de nå bygger vannkraftverk i Uganda. I oktober reiser miljøvernminister Erik Solheim ned og klipper snoren.
NORSK VANNKRAFT: TrønderEnergi har investeringsfondet Norfund i ryggen når de nå bygger vannkraftverk i Uganda. I oktober reiser miljøvernminister Erik Solheim ned og klipper snoren. Bilde: Norfund
Kjetil Malkenes Hovland
31. aug. 2009 - 11:35

I oktober skal TrønderEnergis vannkraftverk i Bugoye i Uganda åpnes.

Det blir miljøvernminister Erik Solheim som klipper snoren og åpner kraftverket offisielt.

Kraftverket vil skape mer stabile strømleveranser i Uganda, og øker landets kraftproduksjon med hele sju prosent.

Avgjørende for utviklingen

– Dette er første gang i historien at norske investorer bygger et vannkraftverk i Afrika. Samarbeid mellom det offentlige og private er avgjørende for utvikling i fattige land. I Afrika er det et stort behov for miljøvennlig og fornybar energi. Jeg håper på flere slike investeringer, sier Solheim til NTB.

Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet om kraftverket: Les saken her

Flere satser i Afrika

– Dette blir det første vannkraftverket av noen betydning i Afrika sør for Sahara på 10 år. Det ser ut som vi skal klare å fullføre prosjektet på budsjett og på tidsplan. Det er en kjempeprestasjon, sa Norfund-direktør Kjell Roland til Teknisk Ukeblad tidligere i sommer.

Det statlige investeringsfondet Norfund har nå fått med seg flere andre norske energiselskaper til å satse i Afrika og mellom-Amerika: Les saken her

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.