T2

Test: BLUETOOTH-HØYTTALERE

Soleklar taper blant bluetooth-høyttalerne

Vi tester bluetooth-høyttalere.

I alle varianter: Bluetoothhøyttalere kommer i alle varianter og med høyst forskjellig ytelse, som disse fra Denon, Philips, B&O og med Sony foran. Femtemann kom for sent til å bli med på gruppebildet, men lydmessig fortjener den heller ikke å få være med.
I alle varianter: Bluetoothhøyttalere kommer i alle varianter og med høyst forskjellig ytelse, som disse fra Denon, Philips, B&O og med Sony foran. Femtemann kom for sent til å bli med på gruppebildet, men lydmessig fortjener den heller ikke å få være med.
17. nov. 2014 - 19:13

Markedet for bluetooth-høyttalere har eksplodert. Det å ha en enhet som kan formidle lyden fra strømmemusikk og strømmeradio når man ikke bruker headset, er en god idé. Det har både folk og produsenter skjønt.

Slike høyttalere kommer i alle varianter. De kommer med eller uten batteri, slik som de vi tester her.

Mange nye DAB-radioer har fått Bluetooth også. Det betyr at de i tillegg til å tilby digital radio kan spille av strømmelyd i alle varianter. Typisk koster de et par hundrelapper mer enn tilsvarende modeller uten.

Les også: Kanskje den beste store mobilen

Soleklar taper

En annen variant som nå tilbyr bluetooth, er mange av de nye multiromhøyttalerne. Samsung, LG og andre har kommet inn i dette markedet for å konkurrere med tradisjonelle Sonos. Sonos tilbyr ennå ikke bluetooth på sine høyttalere, men nykommerne sukrer sine høyttalere med det som et alternativ til wifi-strømmingen.

Vi har testet fem varianter. Tre med batteri og to uten. Fire gjør bra fra seg på ulike områder. Én bør tilbake til utviklingsavdelingen.

Med unntak av høyttaleren fra Leitz, så kan vi fastslå at det er en sammenheng mellom pris og egenskaper. Philips står frem som den med best lyd.

Den er også rimelig, men er ikke i den portable klassen. Den er svær og tung og har ikke batteri. Man kan jo ta den med seg, men ikke spille over alt, når den må ha strøm fra nettet.

Les også: Her får du ubegrenset skylagring

Dyr og god

Den høyttaleren som overasket mest, var nykommeren fra B&O. Vi forbinder navnet med bra ytelse, men også med svært høy pris. Selv om den koster nesten tre tusen kroner, har den en ytelse og egenskaper som forsvarer investeringen. Den låter svært godt og den stråler lyd til alle kanter. I tillegg kan den holde det gående opptil 24 timer, og i enkelte tilfeller vesentlig mer ifølge en ingeniør i B&O vi var i kontakt med.

I samme størrelsesklasse finner vi Denon Envaya. Selv om den ikke leverer like god lyd som Beo Play A2 og ikke har like lang batteriytelse, ligger den ikke langt bak. Den låter svært godt og til en vesentlig lavere pris. Går mobilen tom for strøm kan den også tilby nødlading. Her får du rett og slett mye god lyd for pengene.

Sony SRS-X3 gjør også godt fra seg. Den er billigst, lettest og mest transportvennlig. I tillegg er den en god konferansetelefon.

Les også:

Trådløst hodesett med ordentlig støyfjerning

Og dette er hva Apple kaller nytenkning

En ghettoblaster i miniatyr  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.