DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Snøsmelting i rekordtempo og sommervarme i vente

Vinteren fikk nesten ikke lov til å forsvinne før sommertemperaturene banker på døren. Tirsdag kives meteorologene om hvor i Norge det blir varmest.

Rask snøsmelting øker flomfaren. Slik så Glomma i Rendalen ut i slutten av april.
Rask snøsmelting øker flomfaren. Slik så Glomma i Rendalen ut i slutten av april. Fredrik Hagen/NTB scanpix
NTB og Martin Gramnæs
7. mai 2018 - 12:30

Selv ikke i Tromsø er behovet for snøskuffa påtakelig. Mandag kunne Meteorologisk institutt melde om at den berømte målestaven utenfor kontrollstasjonen i Tromsø sto på bar bakke.

Nedbør i nord mandag

– Hurra! Snøfritt ved målestaven på Versvarslinga i Tromsø. Normalt er det snøfritt først på 17. mai, skriver Meteorologene på Twitter mandag.

Etter en helg med strålende vær mange steder i landet, fortsetter godværet også utover i uka. Mandag var det fint de fleste steder utenom Nordland og noen områder lenger nord som fikk en del nedbør. Tirsdag er værvarslingen usikker på hvor det blir varmest. Skyfritt og fint vær fra Midt-Norge og sørover gir varsel om sol og høye temperaturer.

– Blir det 25 grader i Sør-Norge eller Trøndelag i morgen? Vi følger nøye med på hvem som går av med seieren for landets første høysommerdag, skriver meteorologene videre på Twitter.

Gule varsler

Varslingstjenesten varsom.no melder mandag at det er gult varsel - altså nivå 2- både på flom og skred flere steder i landet.

Veier24 har tidligere skrevet om at rask snøsmelting kan føre til flom og flere steder i landet

I slutten av april fortalte også Statens vegvesen at de har flomproblematikk høyt på sin agenda i disse dager. 

De oppfordrer alle til å ha flomfaren i bakhodet i disse dager. Leder for drift i Oppland fylke Asbjørn Stensrud fortalte til veier24 at de har hentet opp alt fra europaller og juletrær som har blokkert stikkrenner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.