T2

Snart skal det mer til for å knuse skjermen

Corning lanserer Gorilla Glass 4, som er laget spesielt for å tåle fall i asfalten.

Cornings nye Gorilla Glass 4 skal sørge for at dette ikke skjer fullt så ofte som i dag.
Cornings nye Gorilla Glass 4 skal sørge for at dette ikke skjer fullt så ofte som i dag. Bilde: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
20. nov. 2014 - 18:53

Smarttelefonenes stadig større skjermer er flott for surfing, video og slikt. Men store skjermer betyr større glassoverflate, og dermed større fare for at de knuses.

Selv om mobilskjermen din har glass som tåler mer enn for eksempel vindusglass, skal det ikke mer enn et fall fra omtrent en meters høyde til for at den går i tusen knas.

Corning, produsenten bak det forsterkede glassproduktet Gorilla Glass, har jobbet med saken. De har introdusert Gorilla Glass 4, som skal tåle langt mer enn forgjengeren, som brukes i svært mange mobiltelefoner i dag.

Det er motstandsdyktig mot riper, men er spesielt utviklet med tanke på å være knusesikkert.

Ved en millimeters tykkelse skal det en kraft på nærmere 60 kg til før det knuser. Forgjengeren Gorilla Glass 3 knuser ved rundt 35 kg i samme tykkelse.

Les også: Endelig en fin smartklokke

Kan gjøre telefoner tynnere

Sterkere glass betyr også at det er mulig å redusere tykkelsen på telefoner, ved at de kan få tynnere glass over skjermen som tåler like mye som et tykkere glass av forrige generasjon.

Gorilla Glass 4 er ifølge Corning spesielt utviklet for å tåle fall mot overflater som asfalt og betong. Ved fall fra en meter skal det være dobbelt så stor sjanse for at glasset ikke knuser sammenligned med andre ligende produkter av aluminiumsilikatglass.

Produsenten sier at det overlever fall fra et meter mot ru overflater i opptil 80 prosent av tilfellene.

Les også: Hvor mye skal til for å ødelegge denne? Vi sjekket

Kommer trolig neste år

Altså er det ikke snakk om uknuselig glass, så det er som alltid lurt å være forsiktig med telefonen sin. Likevel kan en slik forbedring bety at det er større sjanse for at den dyre telefonen din ikke går i stykker om du er uheldig.

Corning har sendt ut prøveeksemplarer av Gorilla Glass 4 til produsenter allerede, så det er sannsynlig at telefoner, nettbrett og annet kommer med dette til neste år.

Les også:

En kraftig iPad med fingeravtrykkleser

Se glassruta utsettes for eksplosjons-trykk i sakte film

Dette er forskjellen på dyre og billige briller  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.