IT

Snart kan du se saldo direkte på bankkortet

 

Det sveitsiske kortprodusenten Nagra ID har lansert et betalingskort med taster og skjerm.
Det sveitsiske kortprodusenten Nagra ID har lansert et betalingskort med taster og skjerm. Bilde: Nagra ID
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
8. nov. 2012 - 17:19

Neste generasjons bankkort er klare. Med disse slipper du å drasse med deg nettbankkalkulator - eller hente opp kode gjennom mobilen - for å betale regninger eller handle på nett.

Innebygget LCD-skjerm og seks trykkfølsomme taster gjør at du kan generere engangskoder (OTP) med kortet. Betalingskortet har likt format som et tradisjonelt betalingskort.

Kortet ble nylig lansert på markedet i Singapore og er også tatt i bruk av flere europeiske banker.

Les også: Vil samle alt du har i lommeboka i mobilen

Kan vise saldo

– Kortet kombinerer avansert teknologi med brukervennligheten til et vanlig betalingskort, sier Philippe Guillau, teknisk direktør i Nagra ID Security, som produserer kortene.

Det sveitsisk selskapet utvikler løsninger for betalingskort og identifikasjonskort.

Funksjonene i det avanserte kortet kan også i fremtiden utvides, slik at det kan vise saldo og transaksjonsopplysninger. Det skjer ved at oppdatert informasjon lastes inn i kortet hver gang det brukes.

Displayet kan vise engangskoder, saldo og transaksjonshistorie.
Funksjonene i det avanserte kortet kan også i fremtiden utvides, slik at det kan vise saldo og transaksjonsopplysninger. Det skjer ved at oppdatert informasjon lastes inn i kortet hver gang det brukes.Displayet kan vise engangskoder, saldo og transaksjonshistorie. Nagra ID

Les også: BankID vil sikre seg eID

Ikke tilgjengelig i Norge

I Bankid kjenner de ikke til at norske banker har konkrete planer om å ta den nye kortteknologien i bruk. Organisasjonen har ansvar for forvaltningen av sikkerhetsløsningen som alle norske nettbanker bruker til innlogging.

– Det kan være banker som vurderer teknologien, men så langt kjenner vi ingen som har planlagt å ta slik teknologi i bruk sammen med Bankid, forteller Nils Inge Brurberg, produktsjef i organisasjonen.

Han er kjent med teknologien, og forteller at den har vært på markedet en stund.

Les også:

Ny metode for å avsløre datatrusler

Usikret kryptering i mobilbanken  

Sikkerheten må vurderes

– Jeg synes dette virker som en interessant løsning, men for bankene vil dette blant annet være en vurdering av sikkerhet, kostnader og holdbarheten til disse kortene, sier han.

Dersom de nye skjermkortene skal tas i bruk i Bankid i Norge, må løsningen godkjennes av Bankenes Standardiseringskontor. De må blant annet vurdere om sikkerheten i skjermkortene er god nok.

– Jeg vil anta at en så stor aktør som Mastercard har en tilfredstillende sikkerhetsløsning, sier Brurberg.

De nye kortene blir tatt i bruk av Standard Chartered Bank Singapore, ifølge en pressemelding som Mastercard sendte ut i går.

5. november ble en annen versjon av kortet tatt i bruk av den belgiske banken Banca Monte Paschi Belgio. Denne versjonen har et LCD-display og kun en av/på-knapp. Koden (OTP) som kortet genererer er derfor ikke beskyttet av en PIN-kode.

Les også:

Snart kan du betale med en app  

Norge er det sikreste kortlandet

Disse dingsene kjøper vi i 2013

To av tre selskaper utsatt for flere dataangrep  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.