Snart kan altaværingene kjøre i flunkende ny tunnel på E6

Nå pågår innspurten på jobben i Áilegastunnelen. Forventet åpning er oktober eller november. 

Fortsatt gjenstår noe arbeid før Áilegastunnelen og resten av parsellen Storsandnes–Langnesbukt er ferdig, men anlegget er nå bare måneder unna åpning.
Fortsatt gjenstår noe arbeid før Áilegastunnelen og resten av parsellen Storsandnes–Langnesbukt er ferdig, men anlegget er nå bare måneder unna åpning. Torgeir Dahle/Statens vegvesen.
30. mai 2018 - 11:06

Den 3,4 kilometer lange tunnelen er en del av prosjektetet Alta vest, nærmere bestemt delstrekningen Storsandnes–Langnesbukt. Når arbeidet i denne parsellen avsluttes, er hele prosjektet ferdig.

– Hovedentreprenør LNS er i hovedsak i mål med sitt arbeid både utenfor og inne i tunnelen. Nå jobber LOS Elektro med de tekniske installasjonene. Når det er gjort, gjenstår kun sikkerhetsgodkjenningen. Vi sikter mot åpning i oktober/november, sier delprosjektleder Torgeir Dahle i Statens vegvesen i en pressemelding. 

Størsteparten av strekningen har allerede fått asfaltdekke, men det skal legges et slitelag før åpning, i tillegg til at vegen skal merkes og skilt settes opp.

LES OGSÅ: Riksantikvaren ber Vegvesenet bygge om ny E6-parsell i Alta

Økt aktivitet i innspurten

Ifølge Dahle vil trafikanter langs E6 merke at anleggsaktiviteten tiltar sør for Alta nå i avslutningsfasen.

– Det er en del etterarbeid som skal gjøres før vi er ferdige. Blant annet skal vi utbedre noen setningsskader på strekningen Langnes-Talvik, og rydde og beplante riggområdet på Kvenvikmoen, som ble brukt i forbindelse med byggingen av Kåfjordtunnelen, forteller delprosjektlederen.

Det skal også gjøres noe arbeid og opprydding på strekningen Alta-Kåfjord.

– Til sist skal vi bygge en rasteplass på Storvikeidet. Entreprenør her er Anlegg Nord. De starter arbeidet om ikke lenge, og skal være ferdige i slutten av oktober, sier Dahle.

E6 blir kortere

Åpningen av strekningen Storsandnes–Langnesbukt vil alene korte inn E6 med ca. tre kilometer. Og ser man prosjektet E6 Alta vest under ett, snakker vi en innkorting av europaveien på hele tolv kilometer.

– Tidsbesparelsen for de veifarende er betydelig, ikke bare fordi den nye vegen er kortere, men også fordi den er av betydelig høyere standard enn den gamle vegen, sier Dahle.

Prosjektet E6 Alta vest strekker seg over ca. fem mil, og består av seks delstrekninger mellom Storsandnes og Alta. Totalkostnaden for prosjektet ligger på ca. tre milliarder kroner (2018-tall).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.