SENIOR I ARBEIDSLIVET

Slik vurderer teknologibedriftene arbeidssøkere over 50

Konkrete tips hvis du vurderer jobbytte.

Illustrasjonsbilde: Ekspertene mener at det ikke er umulig å få seg ny jobb når man har passert 50 år, men at det er viktig å opprettholde relevant kompetanse.
Illustrasjonsbilde: Ekspertene mener at det ikke er umulig å få seg ny jobb når man har passert 50 år, men at det er viktig å opprettholde relevant kompetanse. (Jan Haas/NTB Scanpix)

Konkrete tips hvis du vurderer jobbytte.

  • Karriere
Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.
Lyst til å lese mer? Få fri tilgang for kun 235,- i måneden.
Bli Ekstra-abonnent »

Arbeidslivet har forandret seg totalt de siste 30 årene. Men det er ikke nødvendigvis dårlig nytt for de som kjenner det knaker litt ekstra i knærne etter en lang dag med kontorpulten. 

- Vi vurderer absolutt ikke gruppen gruppen 55 pluss som «utgått på dato». Vi har seniorer som fyller noen av de mest krevende jobbene vi har, på lik linje med yngre med høy fagkompetanse og god erfaring, sier Gaute Christensen, kommunikasjonsleder i Multiconsult.

Han legger til:

- Det handler om å vinne de spennende oppdragene og samtidig være attraktive slik at vi kan vinne de ”beste hodene”. Dette vurderer vi ikke å være et aldersspørsmål.

Over en million

Teknas nyeste lønnsstatistikk viser at erfaring koblet med høy utdanning gir uttelling. De siste tallene fra privat sektor viser at de med 30 års erfaring – eller mer – har en snittlønn på rett over en million kroner.

- Erfaring er etterspurt i prosjekter og team, hvor seniorer ofte kombineres med yngre som kan være mer oppdatert på nye arbeidsmetoder. Teknas inntrykk er at kompetanse og erfaring verdsettes høyt, sier president Lise Lyngsnes Randeberg til Teknisk Ukeblad.

95 prosent av Teknas medlemmer mellom 60-64 år er yrkesaktive i dag. Dette er tall som ikke overrasker Senter for seniorpolitikk. 

- Det er ikke noen grunn til å svartmale situasjonen for seniorer. Dette er ingen svak gruppe i norsk arbeidsliv, sier direktør Kari Østerud.

Men hun sier det er utfordringer. 

- Man får jobb som 57 åring også, det tar bare lengre tid. Det er viktig å akseptere at det å søke ny jobb også er en jobb. Det er simpelthen hardt arbeid.

I Skanska sier de at de ikke er så fokusert på alder blant ansatte, det handler om kompetanse. Kommer du som ekstern kan det være mer utfordrende.

- De må vi vurdere mot deres erfaringskompetanse. Har de ikke rett profil, så er de heller ikke så attraktive å ta inn, sier Linda Kayser i HR-avdelingen.

Spisset kompetanse

 I KPMG har det siste året blitt rekruttert 33 nye medarbeidere over 45 år. 14 av dem er over 50.

- Det har jo blitt sånn at enkelte bransjer og områder krever kunnskap innenfor eksempelvis digitale verktøy. Her har gjerne de yngre arbeidstakerne en fordel. De har i større grad vokst opp med relevant teknologi. Samtidig ser vi ofte at det er en fordel at seniorene har en spisset kompetanse innen et fagspesifikt område, sier Lena Lachmann-Mørck, leder for rekruttering i KPMG og fortsetter:

- De ulike livsfasene byr  gjerne på ulike muligheter og utfordringer. Vi ønsker å tilrettelegge både for unge og nyutdannede, småbarnsforeldre, etablerte voksne og seniorarbeidskraft.

Seks tips som gjør alder kun til et tall

  • synliggjør motivasjonen din
  • bruk nettverket ditt
  • mange jobber blir aldri utlyst og det kan være lettere å selge inn erfaring via nettverk enn gjennom en søknad
  • vær villig til å tenke nytt – kanskje kan du noe du ikke egentlig har tenkt over at du kan
  • vis endringsvilje
  • hold deg oppdatert

Høyt utdannede på masternivå har gjerne arbeidsoppgaver som tilsier at det er nødvendig å være oppdatert for å fungere i jobben. Statistikker viser også at høyt utdannede tar mer etterutdanning enn andre grupper i samfunnet.

Men der yngre folk er mer digitalt eksponert og bruker mer tid på digitale plattformer og sosiale medier, scorer de dårligst med tanke på å bruke teknologi som problemløsning på jobben, ifølge Senter for seniorpolitikk.

- For å sette det litt på spissen: Å bruke mye tid på streaming, snapchat og sosiale medier er noe helt annet enn å bruke teknologi til å løse oppgaver på jobben. En digital senior håndterer helt andre ting enn de yngre, sier Østerud, men understreker:

- Som senior i arbeidslivet er det viktig å ta grep tidlig om du skal ha det bra på jobben de neste 15 årene.

Ingen sykepenger

 I dag kan arbeidsgiver sparke deg uten begrunnelse når du har passert 72, selv om du er frisk og ønsker å jobbe videre. Tekna er klar på at en aldersgrense for å jobbe er uheldig.

- Eldre arbeidstakere må ikke diskrimineres.  Arbeidstakere mellom 70 og 72 som er i jobb må ha rett til sykepenger når de blir syke. Slik er det ikke i dag. Da regjeringen økte aldersgrensen til 72 for noen år siden glemte de å la ordningen for sykepenger følge med oppover, sier Tekna-president Randeberg.

Da oljekrisen stod på som verst fikk Tekna en del henvendelser fra bekymrede, eldre arbeidstakere. Nå er det overraskende få.

- Men som senior, hva er nøkkelordene for å selge seg inn på arbeidsmarkedet?

- Gjør deg selv relevant. Ikke selg inn det du har gjort tidligere, selg inn kompetansen bedriften trenger, sier Randeberg.

I Senter for seniorpolitikk støtter de hva Tekna sier; at eldre arbeidssøkere ikke bør være opphengt i fortiden.

Som eldre arbeidssøker må du fokusere på fremtiden når du skriver søknad og er på intervju. Du må være tydelig å hva du kan bidra med fremover. Ikke snakk så mye om gamle dager, sier Østerud.

Faglig trygghet

Tekna-presidenten fremhever flere ting som styrker deg som arbeidstager i senior-kategorien. Både faglig trygghet og tyngde gjør at mange kommer raskt i ny jobb. I tillegg har mange voksne barn. Det gjør hverdagskabalen lettere.

- Seniorene har simpelthen fleksibilitet til å jobbe og reise mer. Mange har også 10 til 20 år igjen av yrkeslivet. Det er en styrke, sier Randeberg.

Dette er to spørsmål du bør stille deg selv som senior: 

Er du på riktig sted?

Har du kompetansen?

Om svaret er nei, gjør noe med det. Gjør endringer og sørg for å få det påfyllet du trenger før det er for sent, er ekspertrådet.

Men hvordan planlegge arbeidslivet etter fylte 45? Rådet fra rekrutteringslederen i KPMG er å ta det med ro og være glad om man er på en arbeidsplass man trives godt og hvor de faglige utfordringene er tilfredsstillende. 

- Hvis ikke, kan det rundt denne alderen være strategisk riktig å bytte jobb, med tanke på antall år til pensjonsalder. Men det er ikke noe fasitsvar på dette. Jeg tror det aller viktigste er å være påpasselig med å opprettholde relevant kompetanse når det gjelder teknologi og bruk av verktøy, understreker Lachmann-Mørck.

Senter for seniorpolitikk mener at det ikke er noen grunn til å skremme seniorer som må se seg om etter ny jobb.

- Eldre som får seg ny jobb står på for å få det. Et viktig råd er å ha en rådgiver som hjelper med CV, Linkedlin og skriving av søknader, sier Østerud.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå